'Familie'-seizoen start met extra lange aflevering waarin emoties hoog oplaaien

zondag 23 augustus 2015

Wat is er met Bart Van den Bossche (Chris Van Tongelen) gebeurd en waar bevindt hij zich? Voor de gebruikers van de 'Familie'-app 'De Zaak Bart' vielen alle puzzelstukjes vorige week al in elkaar.

Op vrijdag 14 augustus kregen zij de laatste korte aflevering te zien in de VTM-app en werden de vele vragen beantwoord. Dat 'De Zaak Bart' de voorbije weken een enorm succes was, bewijzen de cijfers. De VTM-app telde sinds de start gemiddeld 394.600 gebruikers en de korte dagelijkse afleveringen werden in totaal maar liefst 9,5 miljoen keer bekeken.


Wie 'De Zaak Bart' niet online heeft kunnen volgen, hoeft gelukkig niet veel geduld meer uit te oefenen. In het nieuwe 'Familie'-seizoen – dat op maandag 24 augustus van start gaat met een dubbelaflevering – komen zij meer te weten over wat er met Bart is gebeurd. De eerste aflevering van het nieuwe 'Familie'-seizoen belooft niet alleen extra lang, maar ook extra emotioneel te worden.

Vooral Marie-Rose (Martine Jonckheere) krijgt het hard te verduren. In de seizoensfinale op vrijdag 26 juni betrapte zij haar echtgenoot Mathias (Peter Bulckaen) in de armen van Trudy (Silvia Claes). Een klap die haar hele leven overhoop gooit. Terwijl Mathias net zoals Trudy met schuldgevoelens worstelt, probeert hij de brokken met Marie-Rose te lijmen. Zij wijst hem echter resoluut af. Valt hun huwelijk nog te redden?

Ook de gezondheid van haar kleinzoon Cédric (Bas Van Weert) baart Marie-Rose ernstige zorgen. De jongen ligt in coma na een alcoholintoxicatie. Véronique vreest dat haar zoon hersenschade zal oplopen en is de wanhoop nabij. Temeer nu ze van Leen te horen heeft gekregen dat ze zwanger is, het resultaat van een slippertje met Benny (Roel Vanderstukken). Wanneer er plots complicaties opduiken in de toestand van Cédric, houdt iedereen de adem in.

En dan is er nog Peter (Gunter De Batselier)… Hij werd vlak voor de ondertekening van het fairtrade charter onwel en verloor het bewustzijn na een CO-vergiftiging. Een plannetje dat minutieus werd voorbereid door zijn ex-vrouw June (Katrien De Becker) en haar compagnon Stan (Kristof Verhassel). De kijker zag aan het einde van de seizoensfinale echter hoe Stan Peter alsnog uit de ruimte bevrijdde. Wat is hij precies van plan? En kan Peter nog gered worden?

Ten huize Pauwels hangt spanning in de lucht sinds Benny (Roel Vanderstukken) heeft vernomen dat zijn Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) mogelijk voor zes maanden naar Amerika trekt, om er verder aan haar carrière te timmeren. Intussen heeft Liesbeth een besluit genomen. Zet ze haar relatie op het spel voor een nieuw avontuur? Of kiest ze voor haar gezin en haar bereke?

Opmerkelijke gastrol voor Ron Moss
De 'Familie'-kijkers worden in de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen verwend met een opvallende gastacteur. Niemand minder dan Ron Moss – die het populaire personage Ridge Forrester vertolkt in de Amerikaanse reeks 'The Bold and the Beautiful' – maakt immers zijn opwachting. Hij geeft gestalte aan het personage Ian, een lid van de Belgische geheime dienst in Los Angeles, en staat in voor de bewaking van Bart Van den Bossche.

Hoe de vork precies in de steel zit, wordt duidelijk in het nieuwe 'Familie'-seizoen, dat start op maandag 24 augustus.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
vtmfamilie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers