'Familie' opent seizoen met een schietpartij, een dode, en een (officieel) koppel

maandag 29 augustus 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Spanning en sensatie waren de codewoorden waarmee 'Familie' maandag het nieuwe seizoen aftrapte. In een dubbelaflevering met een dramatische apotheose werden de kijkers naar het puntje van hun stoel gebracht.

Het verhaal rond drugsbarones Mira (Celine Timmerman) en Guido (Vincent Banić), die gedwongen werd haar koerier te zijn, kreeg immers een onverwacht staartje en leverde de eerste dode van het seizoen op. Mira werd door de politie neergeschoten en Guido in de boeien geslagen. Acteur Vincent Banić neemt zo op eigen vraag en voor onbepaalde tijd afscheid van Familie.


Niet alleen de dood van Mira en het afscheid van Guido kwamen voor de 'Familie'-kijkers als een verrassing. Ook de verhaallijn rond Lars (Kürt Rogiers), Koen (Sieg De Doncker) en Véronique (Sandrine André) nam een onverwachte wending. Véronique kon door Koen dan wel gered worden van de verdrinkingsdood, in het ziekenhuis wachtte haar een koude douche. Lars vertrok immers als een dief in de nacht en verdween compleet van de radar…

Ook boven de relatie van Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) hangen donkere wolken. En niet alleen omdat Mieke hem bedroog met Lars. Niko werd knock-out geslagen tijdens een boksmatch en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Of hij de zware klap al dan niet overleeft, is nog onduidelijk.

En dan is er nog Quinten (Maxime De Winne), die Singapore achter de tralies belandde nadat er drugs werd gevonden in zijn rolstoel. Een misdaad die daar wordt bestraft met de dood. Vinden Quinten en Hanne (Margot Hallemans) een manier om hem uit deze hachelijke situatie te redden? En kan Quinten zijn onschuld nog wel bewijzen, nu Mira dood is?

Gelukkig was de start van 'Familie' ook goed voor feelgood. Al hielden de kijkers even hun adem in toen het eigenzinnige huwelijksaanzoek van Benny (Roel Vanderstukken) werd afgeketst door Samira (Belinda Voorspoels). De plooien werden gelukkig gladgestreken en de twee besloten om officieel als koppel verder te gaan en samen te wonen in het huis van Benny. En ze leven nog lang en gelukkig?

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers