Evy uit 'Familie' stopt op doktersbevel met rol

zaterdag 13 juli 2013

Sofie Truyen, die al sinds 2006 de rol van Evy speelt in 'Familie', moet op doktersbevel per direct stoppen met werken en vier maanden rust nemen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Truyen lijdt al van 2009 aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Productiehuis Studio A is op zoek naar een vervangster voor de rol van Evy.


De gezondheidstoestand van Sofie Truyen bleek zodanig verslechterd dat de dokter de actrice vier maanden rust en een absoluut verbod op werken oplegde. Niet alleen voor de actrice zelf is dit een drama, ook Studio A dat 'Familie' voor VTM maakt, komt in een lastig parket terecht. De opnames voor het nieuwe seizoen zijn pas goed en wel weer opgestart, maar het is al te laat om Truyen nog tijdelijk uit de serie te schrijven.

Studio A-directeur Guy Goedgezelschap in Het Laatste Nieuws: 'We zijn nu verplicht om een vervangster voor haar te zoeken. Dat moet nu allemaal bliksemsnel opgestart worden, want we kunnen uiteraard het productieproces niet stilleggen. Ik hoop ook dat de 'Familie'-fans straks begrip zullen tonen voor het persoonlijke drama van Sofie en de oplossing die wij zullen uitwerken.'

Het is voor Sofie Truyen de tweede klap in een week tijd. Vorige week nog raakte bekend dat ze na amper twee jaar huwelijk gaat scheiden van kunstenaar Christophe Parijs. Naar verluidt is ook hier haar ziekte de oorzaak.

Bron: hln.be


Lees ook:
22ste 'Familie'-jaar afgesloten met lauwe seizoensfinale
Herbekijk de seizoensfinale van 'Familie'!

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
vtmfamilie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers