'Eurosong' met Peter Van de Veire keert terug op En

zaterdag 20 augustus 2022
Foto: Een - © VRT 2022

Een primeur op het podium van 'Zomerhit' in Blankenberge. Peter Van de Veire keert terug naar En voor een nieuwe reeks 'Eurosong'. Net zoals de voorbije edities gaat hij op zoek naar de artiest die de VRT afvaardigt voor het Eurovisiesongfestival 2023.

De VRT zet opnieuw volop in op het Eurovisiesongfestival. Voor de editie in 2023 zal de kandidaat voor ons land niet langer bepaald worden door de zender, maar door de kijkers. Eén blaast 'Eurosong' nieuw leven in. Vlaamse artiesten kunnen zich inschrijven. Meer details zijn er voorlopig nog niet.


'De VRT heeft de fantastische taak om in 2023 iemand of "iemanden" te sturen naar het Songfestival. Ik houd van het Eurovisiesongfestival, maar critici zeggen dat het "oude bak" is. Maar dat is voor de jeugd, voor de toekomst', aldus een enthousiaste Van de Veire bij 'Zomerhit'. 'Daarom hebben we besloten om er dit jaar iets meer mee te doen dan anders. Dus gaat VRT door middel van een wedstrijd op zoek naar de nieuwe kandidaat', verklapt de voormalige MNM-presentator aan Siska Schoeters.

Hiermee lijkt ook de terugkeer van Peter Van de Veire naar de openbare omroep definitief. Zijn exclusiviteitscontract bij Play4 liep af. Eerder verklapte hij nog dat hij in gesprek was met 'verschillende tv-zenders'. Of hij ook een comeback maakt op één van de radiozenders van de VRT is nog niet duidelijk.


Lees ook:
Peter Van de Veire 'in gesprek met verschillende zenders' over toekomst
Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Ren een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers