'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!'

zaterdag 12 november 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.


Zo was er de vijfjarige Victor die zijn mama een ferme patat had gegeven. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Victor mocht mama helpen met zelfgemaakte frietjes. Hij mocht daarvoor een mooie, stevige aardappel uitkiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij gaf zijn mama een ferme patat. Maar er was ook Lina, die nog maar vier jaar oud is, zij heeft haar tante met een hamer en wat spijkers vastgetimmerd aan de vloer. Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Lina zong op een familiefeestje een liedje. En dat deed ze heel goed. Haar tante was aan de grond genageld! Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Amber, een meisje van vijf, ​ in de zomer haar overgrootvader een pets had gegeven! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Amber hem 'een pet' had gegeven om zijn hoofd te beschermen tegen de zon.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: vanavond om 18.05 uur, morgen om 8.00 uur en woensdag 16 november om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Heel wat andere Sinteressante programma's op Ketnet en Ketnet Junior
Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook heel wat Sinteressante programma's.

Dompel je onder in de wereld van Sinterklaas met het legendarische 'Dag Sinterklaas'. In 'Sintervraagje' beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Piet. In 'De Sintkrant' knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. 'De Sintkrant' brengt de leukste raadseltjes, liedjes en knutseltips.

Ontdek, beleef en geniet van het universum van Sinterklaas met de podcast 'Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo.' In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat in aanbieding. In 'Sarah Zingt' komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. En in 'Kaatjes Kameraadjes' gaan Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen om een antwoord of een oplossing te vinden voor allerhande vragen en probleempjes die met de komst van de Sint te maken hebben.

'Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo' via Ketnet.be, VRT MAX, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.

​Alle Sintprogramma's zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT MAX en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers