Emotioneel afscheid van Quinten in 'Familie'

donderdag 12 januari 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2021

In 'Familie' liepen de emoties vanavond hoog op. De naweeën van de spannende midseizoensfinale vorige week blijven duidelijk nog nazinderen en zorgden opnieuw voor een verrassende wending.

Zo werd de situatie tussen Hanne (Margot Hallemans) en Quinten (Maxime De Winne) langzaamaan onhoudbaar, met een dramatische scène in de aflevering van woensdag tot gevolg. Sinds hij vernam dat de onschuldige Rayan in Singapore tot de dood wordt veroordeeld, ging Quinten gebukt onder een immens schuldgevoel. Niet Rayan, maar wel híj transporteerde namelijk illegaal drugs, om vervolgens verstrikt te raken in een web van leugens. Die leugens kan Hanne niet langer dragen. Ze bleef Quinten verder van zich wegduwen. Vanavond hakte hij daarom de moeilijke knoop door om zich aan te geven bij de politie, met alle gevolgen van dien.



Quinten nam afscheid van zijn gezin en trok de deur achter zich dicht. En met hem verdwijnt ook acteur Maxime De Winne uit 'Familie'. Hij koestert warme herinneringen aan de voorbije 8 jaar bij 'Familie' en aan de mooie verhaallijnen die hij als Quinten mocht spelen. 'Ik ben bijzonder trots en dankbaar dat ik zo lang heb mogen meedraaien', aldus Maxime. 'Aanvankelijk zou de rol van Quinten maar drie weken lopen, dat werd uiteindelijk acht jaar. Deze rol heeft mij getekend, want ik weet nu beter wat het betekent om in een rolstoel te zitten. Op mijn laatste draaidag kreeg ik een krop in de keel toen de cast me kwam uitwuiven en me een applaus gaf. Hun knuffels en mooie woorden raakten me veel meer dan ik had verwacht. Nu is het tijd voor een ander tijdperk. Ik heb genoeg mooie perspectieven en zin om even op de rem te staan.'

Het afscheid van Quinten zal in 'Familie' vooral het leven van Hanne door elkaar schudden. Hoe dat verder loopt zien de kijkers elke weekdag om 20.00 uur bij VTM en op VTM GO.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers