ElevenDAZN verwerft rechten Roshn Saudi League

vrijdag 11 augustus 2023

DAZN kondigde de acquisitie van de uitzendrechten voor de Roshn Saudi League (RSL), ofwel de Saudi Pro League, en dit voor twee jaar op multi-territoriale basis.

In België zullen de wedstrijden te bekijken zijn via de app van DAZN.


Kijkers van DAZN in België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk en Canada kunnen als onderdeel van hun abonnement drie RSL-wedstrijden per week bekijken. Door de komst van verschillende sterren uit het Europese voetbal belooft de Saoedi-Arabische competitie razend interessant en competitief te worden. De wereldwijde verwachtingen liggen alvast hoog.

Als onderdeel van de deal met IMG zal DAZN alle wedstrijden van Al Nassr uitzenden. Zo missen de voetbalfans geen seconde van de optredens van Cristiano Ronaldo en voormalig Liverpool- en Bayern München-ster Sadio Mané. Maar ook fans die nieuwsgierig zijn naar het debuutseizoen van Benzema, Jota, Dembele, Fabinho, Koulibaly en Al-Dawsari zitten goed bij DAZN.

Shay Segev, DAZN Group CEO: 'DAZN is voortdurend in gesprek met competities, leagues en voetbalbonden op zoek naar het beste aanbod in sport en entertainment. De RSL is zich razendsnel aan het ontwikkelen tot een internationaal fenomeen en trekt enkele wereldvoetballers aan die de competitie naar het volgende niveau zullen tillen. Het is een uitgelezen kans voor DAZN om meer aandacht te schenken aan de RSL, de clubs en de Saoedische sport in het algemeen. Daarnaast biedt ons platform nu nog meer kwaliteitscontent aan onze abonnees.'

Saad Allazeez, Saudi Pro League interim CEO: 'Deze akkoorden worden gesloten op een moment waarop het Saoedi-Arabische voetbal een enorme groei kent. Steeds meer voetbalfans over de hele wereld ontdekken de Roshn Saudi League. Alle mondiale kijkers kunnen nu vanop de eerste rij genieten van de omwenteling van het Saoedi-Arabische voetbal. Dankzij de strategie van de Saudi Pro League kunnen alle voetbalfans jong talent ontdekken en zien concurreren met enkele van de grootste namen uit het wereldvoetbal.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers