ElevenDAZN en R. Antwerp FC maken samen documentaire over 'Den Dubbel'

zaterdag 12 augustus 2023

Het seizoen 2022-2023 zal de geschiedenisboeken ingaan als één van de strafste ontknopingen ooit in het Belgische profvoetbal. Royal Antwerp Football Club won in extremis de landstitel, nadat het ook al de beker van België had gewonnen.

Van dat historische moment maakt ElevenDAZN een exclusieve documentaire, in samenwerking met de club, met nog nooit vertoonde beelden en exclusieve interviews. De documentaire zal op 12 september in avant-première gaan in Kinepolis Antwerpen en is nadien te bekijken in de DAZN app.


De reus is wakker! 4 juni zal voor eeuwig gegrift staan in het collectieve voetbalgeheugen. The Reds van trainer Mark Van Bommel deden die dag het ondenkbare. In de 94e minuut bezorgde kapitein Toby Alderweireld Antwerp zijn eerste landstitel in 66 jaar, met een wereldgoal in de winkelhaak. Enkele weken eerder, had het stamnummer 1 ook voor de 4e keer in de clubgeschiedenis de Beker van België op zijn palmares geschreven. 'Den Dubbel' werd uitbundig gevierd, met een massa Antwerp-fans, in het historische centrum van de stad.

ElevenDAZN en Royal Antwerp FC slaan de handen in mekaar, met de release van een exclusieve documentaire. In 'Den Dubbel' herbeleven we de razend spannende titelstrijd van vorig seizoen, met een unieke inkijk in de kleedkamer van The Great Old. Met straffe getuigenissen van de Antwerp-spelers en staff komen ongeëvenaarde verhalen aan bod,
die de unieke momenten van vorig seizoen een extra dimensie geven.


Op 12 september rolt Kinepolis Antwerpen de rood-witte loper uit voor de vertoning van de avant-première van 'Den Dubbel', waar ook de spelersgroep aanwezig zal zijn. Tickets voor de avant-première zijn beschikbaar vanaf 16 augustus en worden in eerste instantie aangeboden aan de abonnees van R. Antwerp FC. Abonnees van DAZN zullen na afloop van de avant-première de documentaire meteen kunnen bekijken in de app van DAZN.

Jan Mosselmans, Director of Programming & Operations: 'Wat op 4 juni gebeurde, tijdens de laatste minuten van de laatste speeldag van de Champions Play Offs, was ongezien. Zoveel spanning, zoveel emoties, in het winnende kamp en bij de verliezers, met een ò zo onwaarschijnlijke ontknoping. Dat is waarom zoveel fans van voetbal houden. Als rechtenhouder van het Belgische voetbal wilden we met dit spectaculaire plot aan de slag, samen met de kampioen, die er een geweldig feest van maakte op de Grote Markt van Antwerpen. In de docu wordt de toeschouwer meegenomen in de coulissen van de Bosuil, met nooit eerder vertoonde beelden en interviews waarin spelers, staff en management terugblikken op 'Den Dubbel’' Een absolute aanrader, ook voor niet Antwerp-fans, te bekijken in Kinepolis en in de app van DAZN.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers