Eleven Sports voert betalende licentie in voor alle bars en cafés

vrijdag 15 juli 2022

Eleven Sports lanceert bij de start van het nieuwe voetbalseizoen een commercieel aanbod voor cafés en restaurants. Net als in omringende landen als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, wordt een betalende licentie ingevoerd voor horeca-uitbaters die de live-sportuitzendingen van Eleven willen blijven vertonen aan hun klanten.

Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Belgische sportfans ouder dan 16 jaar minstens één sportwedstrijd per maand bekijkt op café. Meer dan de helft van deze fans zegt zelfs dat zij hun bar uitkiezen op basis van de programma-inhoud die wordt uitgezonden. In België blijft de Jupiler Pro League uiteraard de competitie bij uitstek. De live-uitzending van sportwedstrijden is dan ook een essentieel onderdeel van de bedrijfsactiviteiten van de Belgische horecasector.


Voor het ‘commerciële’ gebruik en alle ‘openbare uitzendingen’ van de Eleven Sports-kanalen in hun zaak, zullen de horeca-uitbaters vanaf komend seizoen (dat start op vrijdag 22 juli), net als in de meeste Europese landen, een licentievergoeding moeten betalen. Deze licentievergoeding wordt gebaseerd op een objectieve parameter, namelijk de grootte van de zaak (m2).

Deze licentie is vereist, bovenop een abonnement op een sportpakket bij een telecomoperator. Wat de toegang tot de Eleven-content betreft, verandert er dus niets voor de horecazaken.

Dankzij een waaier aan nieuwe diensten zullen de horeca-eigenaars het maximale uit dit aanbod kunnen halen. Eén van de promotietools die Eleven tijdens de zomer ter beschikking zal stellen voor alle aangesloten zaken van dit horeca-aanbod, is een unieke applicatie (app), 'Footbar' genaamd. Met deze app kunnen fans meteen ontdekken welke bars en restaurants het aanbod van Eleven uitzenden én welk etablissement voor welk uitzendschema kiest. De horeca-uitbaters kunnen hun bestaande en potentiële klanten eenvoudig op de hoogte brengen over de acties en promoties die zij plannen om de opkomst in hun zaak te verhogen. 

De app zal voor alle consumenten kosteloos beschikbaar zijn via de Google Play Store en de Apple App Store.

De licentie is vereist vanaf 22 juli 2022. Inschrijven kan via het platform b2b.elevensports.be. Om alle bars en restaurants ruimschoots de tijd te geven om zich te registreren, voert Eleven een overgangsperiode in tot en met 31 augustus 2022. Dat wil zeggen dat de licentievergoeding pas geïnd zal worden vanaf september 2022.

Bovendien krijgen alle horecazaken die zich inschrijven vóór 31 augustus 2022 een korting van één maand gratis. Ook bars en restaurants die opteren voor een vergunning en een jaarlijkse betaling, genieten van een extra maand korting.

Horecazaken die geen licentievergoeding betalen, zullen vanaf het competitiebegin geen wedstrijden uit het aanbod van Eleven mogen uitzenden. Er wordt een controleorgaan in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de rechten van Eleven Sports niet worden geschonden.


Lees ook:
Eleven Sports pakt uit met 5G tv-productie voor Supercup

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers