Eleven Sports, Pro League en fans zoeken mooiste voetbalshirt uit Pro League-geschiedenis

maandag 6 december 2021

Wat is het mooiste en meest iconische shirt uit de Belgische voetbalgeschiedenis? Dat bepaalt elke fan zelf de komende weken! Eleven Sports gaat samen met de ProLeague via een online stemming op zoek naar het Ultimate Shirt.

Vorig seizoen liet Eleven Sports en de Pro League de Belgische voetbalfan het ultieme Eleven Dream Team samenstellen. Uiteindelijk stemden meer dan 50.000 fans voor dat favoriete elftal. Dit jaar gaan Eleven Sports en de Pro League op zoek naar de mooiste, meest iconische voetbalshirts op de Belgische velden. Opnieuw werd samengewerkt met Sportizon en Hincha om de actie uit te werken.


Van elke club uit de Jupiler Pro League of 1B Pro League zijn de shirts uit 50 seizoenen ProLeague verzameld. De fans kunnen hun 3 favoriete shirts kiezen uit de in totaal 1.750 thuis- en uitshirts van alle clubs vanaf het seizoen 1972-73 tot nu. Per club zal er 1 Ultimate Shirt overblijven. In een tweede fase kiezen de fans en journalisten uit de 26 overgebleven Ultimate Club Shirts het enige echte 'ProLeague Ultimate Shirt'.

De clubs hebben alvast het voorbeeld gegeven. Voor het nieuwe Panini-album (dat zelf dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert) hebben de clubs hun meest iconische thuis- & uitshirt van de afgelopen 50 seizoenen al gekozen. Die zijn speciaal voor deze jubileumeditie op een Panini-sticker beland. Maar zijn de fans het eens met deze selectie?
 
Vanaf vandaag, maandag 6 december, is het aan de fans. Stemmen kan op https://ultimateshirt.elevensports.be tot en met 31 januari. Wie gestemd heeft kan zijn of haar keuze meteen delen met (voetbal-)vrienden en familie! Bovendien maakt elke deelnemer kans op een gesigneerd shirt van zijn of haar favoriete club.

Guillaume Collard, CEO Eleven Sports België en Luxemburg en Chief Rights Acquisition and Distribution Officer Eleven Sports Group: 'Elke voetbalfan heeft nostalgische herinneringen aan de gloriedagen van zijn of haar favoriete club, en de iconische shirts die daarbij horen. Met deze wedstrijden ontsluiten we 50 seizoenen Belgisch topvoetbal en gaan we samen met de fans op zoek naar het meest iconische shirt uit de geschiedenis van de Pr oLeague.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers