Eleven Sports en EXTREME E verlengen partnership

vrijdag 28 januari 2022

De baanbrekende elektrische raceklasse Extreme E en Eleven Sports zetten hun samenwerking verder. Het doel is om autosportfans in diverse markten te laten genieten van het tweede seizoen van dit spectaculaire race-kampioenschap.

In 2021 verwierf Eleven de live uitzendrechten van Extreme E voor haar streamingplatform ElevenSports.com en lokaal voor Eleven Belgium en Eleven Portugal. De kijker kon bij Eleven ook smullen van het magazine dat een kijkje neemt achter de schermen, van de previews en van de review shows. Ook in het nieuwe seizoen hoeven de abonnees hier niets van te missen.


ElevenSports.com streamt duizenden uren aan live sport en bereikt daarmee ieder jaar miljoenen fans. Via Eleven komt Extreme E – op niet-exclusieve basis – in de woonkamer in 140 landen wereldwijd. Voor het tweede seizoen wordt de samenwerking uitgebreid naar de Eleven-markten in Polen en Taiwan.

Eleven Belgium is het belangrijkste sportplatform in België en Luxemburg, met een rechtenportfolio dat onder meer de Belgische Pro League, LaLiga, Bundesliga, NBA en UFC bevat.

Het live sportaanbod van Eleven Portugal bestaat onder meer uit de UEFA Champions League en vanaf volgend seizoen ook de Engelse Premier League. Het huidige autosportaanbod omvat Nascar en Formule E en wordt nu verder uitgebreid met Extreme E.

Eleven-abonnees in België, Luxemburg en Portugal kunnen het Extreme E-kampioenschap vanop de eerste rij volgen via het lokale OTT-kanaal en via de lineaire kanalen.

Kalender Seizoen 2:

Neom, Saudi Arabia
19-20 February 2022

Sardinia, Italy
07-08 May 2022

Scotland or Senegal
09-10 July 2022

Antofagasta, Chile
10-11 September 2022

Punta del Este, Uruguay   
26-27 November 2022

Ali Russell, Chief Marketing Officer Extreme E: 'We zijn verheugd dat we onze wereldwijde overeenkomst met Eleven Sports hebben verlengd. Ons eerste seizoen was een groot succes en heeft een nieuw racetijdperk ingeluid: de focus ligt op duurzaamheid en de voordelen van elektrisch rijden. Daarnaast zet het kampioenschap de klimaatcrisis nog meer in de schijnwerpers.'

Guillaume Collard, ELEVEN Group Chief Rights Acquisitions & Distribution Officer & ELEVEN Belgium & Luxembourg MD: 'Extreme E heeft bewezen dat het een geweldige competitie is voor fans van over de hele wereld. De races zijn meeslepend en brengen een belangrijke boodschap over de klimaatverandering. We willen onze samenwerking met Ali en zijn team verderzetten om Extreme E te promoten bij autosportfans over de hele wereld.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers