Eerste blik op Tom Van Dyck en Joren Seldeslachts als oplichters in 'Geldwolven'

woensdag 19 oktober 2022
Foto: © Streamz 2022

'Mijn naam is Frank De Jong. Een jaar geleden was ik nog perfect gelukkig. Maar sindsdien heb ik de neiging om op de foute plek te zijn, op het foute moment.' zo luidt de intro van de spannende teaser van 'Geldwolven'.

Wanneer fraude expert Frank De Jong (Tom Van Dyck) erachter komt dat de wereld niet zo eerlijk is als hij dacht, besluit hij voor het eerst in zijn leven de regels te overtreden. Samen met zijn ultieme tegenpool, Chris De Wolf (Joren Seldeslachts), waagt hij zich aan steeds grotere oplichtingen.In 'Geldwolven' volgen we Frank De Jong, een timide en loyale fraude expert bij LDV verzekeringen. Wanneer hij op een dag in de steek gelaten wordt door zijn vrouw, beslist hij zijn leven drastisch om te gooien. Hij merkt dat eerlijk zijn misschien gewoon te lang duurt en gaat in zee mee zijn absolute tegenpool Chris De Wolf. Deze charmante jongen ​leeft van dag tot dag en van de kleine oplichtingen die hij pleegt met zijn partner in crime Micky. ​ De combinatie van Frank zijn kennis over de verzekeringswereld en het lef en overtuigingskracht van Chris en Micky zorgen ervoor dat ze snel veel geld verdienen.

Voor het eerste in zijn leven overtreedt Frank de regels en ontpopt zich tot een 'mastermind' die iedereen te slim af is. Maar al snel worden ze eraan herinnerd dat men zich niet tegen alles in het leven kan verzekeren...

Naast Tom Van Dyck, Joren Seldeslachts en Yannick Jozefzoon zien we ook Femke Vanhove, Monic Hendrickx, Jade Olieberg, Kim Hertogs, Koen De Sutter en Marjan De Schutter schitteren in deze gloednieuwe fictiereeks in een regie van Gijs Polspoel (’Spitsbroers’, 'Professor T.’) en werd geschreven door Kristof Hoefkens, Gijs Polspoel, Maarten Goffin en Hasse Steenssens.

'Geldwolven' is een productie van Caviar voor Streamz. De serie kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van media Benjamin Dalle, Telenet, Prime Video Nederland en de Belgische Tax Shelter. Vanaf 14 november 2022 te zien op Streamz en later bij VTM. De de eerste twee afleveringen zijn op 14 november beschikbaar en daarna is er wekelijks een nieuwe aflevering.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers