Eén verspreidt eerste beelden van de thrillerreeks 'Grenslanders'

dinsdag 5 maart 2019

Eén verspreidt dinsdag via sociale media en een.be in primeur de allereerste trailer van de bloedstollende thrillerreeks 'Grenslanders', dit najaar te zien op Eén.

In deze nieuwe serie trekt Belgisch gerechtspsychiater Bert Dewulf (Koen De Bouw) zich het lot aan van een mysterieus Afrikaans meisje dat dolend werd aangetroffen in de grensstreek tussen West-, Oost- en Zeeuws-Vlaanderen. Op hetzelfde moment onderzoekt de Nederlandse politie-inspecteur Tara Dessel (Jasmine Sendar) een bloederige schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied tussen Vlaanderen en Nederland al eeuwenlang op hun eigen manier omgaan met vreemdelingen. De Grenslanders verbergen ook geheimen die het daglicht nooit mogen zien...


De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse actrice Jasmine Sendar. Verder bestaat de Vlaamse en Nederlandse cast uit Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme.

De Vlaming Rik D'hiet ('Flikken', 'Het Goddelijke Monster' en 'De Ridder) en de Nederlander Erik de Bruyn ('J. Kessels', 'Hope', 'Wilde Mossels' en 'Het Hart van Hadiah Tromp') schreven het scenario. De regie is in handen van Erik de Bruyn en Hendrik Moonen. 'Grenslanders' is een coproductie van Eyeworks Film & TV Drama, Column Film, Eén en Avrotros. Na het erg succesvolle 'Als De Dijken Breken' werkt Eén opnieuw samen met Nederland voor een fictiereeks. De reeks kwam tot stand met de steun van Screen Flanders, VAF/Mediafonds, The Netherlands Film Production Incentive, Scio Productions, de Belgische Tax shelter maatregel en dankzij de bijdrage van het CoBO Fonds.

Bekijk hier de eerste beelden.

Hoofdpersonages

BERT DEWULF (Koen De Bouw)
Bert Dewulf is een Vlaamse klinisch psycholoog gespecialiseerd in post-traumatische klachten. Hij wordt wegens zijn expertise vaak door de politie ingeschakeld. Hij is getrouwd en heeft een dochtertje dat geboren is met het syndroom van Down. Bert houdt zielsveel van zijn dochtertje, maar diep van binnen kan hij haar handicap niet aanvaarden. Het is een taboe. Met zijn vrouw kan hij er niet over praten, en het weegt op hun relatie.

Bert zoekt onbewust de mislukking op. Om opnieuw te kunnen beginnen, een nieuwe uitdaging te vinden. Wanneer hij in de grensstreek geconfronteerd wordt met een jonge getraumatiseerde vluchtelinge, wordt hem die kans ruimschoots geboden.

TARA DESSEL (Jasmine Sendar)
Tara is een Nederlandse politie-inspecteur met Surinaamse roots. Als zwarte vrouw wordt ze af en toe geconfronteerd met vreemdelingenhaat en racisme, maar haar zelfvertrouwen is doorgaans groot genoeg om zich daarboven te stellen.

Bij haar collega’s en haar commissaris dwong Tara respect af door haar professionele, vakbekwame houding. Maar toen liep het fout. Een verkeerde beslissing van Tara leidde tot  haar schorsing. Toen er een plaats vrijkwam aan de grens met België, besloot ze haar carrière daar verder te zetten. Ze neemt haar toevlucht tot een houding van onbuigzame trots en soms oncontroleerbare woede. Bovendien lijdt ze steeds meer aan een ernstige vorm van slapeloosheid, met alle gevolgen van dien.

'Grenslanders' is dit najaar te zien op Eén en NPO 3. De reeks zal vanaf 22 maart volledig beschikbaar zijn op Play en Play More van Telenet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers