En toont eerste beelden van avonturenfilm 'Zeppos - Het Mercatorspoor'

donderdag 2 december 2021

En en Eyeworks deelden de eerste beelden van de Vlaamse avonturenfilm 'Zeppos Het Mercatorspoor'. De trailer is vanaf nu te zien op de Facebook pagina van En.

'Zeppos - Het Mercatorspoor' draait rond twee jongeren, Benjamin en Slien - vertolkt door Nathan Naenen ('wtFOCK', 'Kattenoog') en Britt Scholte ('Kattenoog', 'Misfit - the series') - die worden meegesleurd door een oude avonturier genaamd Zeppos, in een historisch avontuur in het kielzog van de middeleeuwse wetenschapper Mercator. Carry Goossens kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT televisiereeks uit de jaren 60. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was een van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.


Daarnaast vinden we ook Koen De Bouw ('Het Vonnis', 'De Premier'), Nora Gharib ('Patser') en Carlos Schram ('Red Light') terug in belangrijke rollen. Het scenario is geïnspireerd op het personage 'Kapitein Zeppos' van Louis De Groof en is geschreven door Wouter Van Haver ('Cool Abdoul'). De regie is in handen van Douglas Boswell ('Labyrinthus', 'Buck').

De eerste beelden kan je hier bekijken.

Het verhaal
Op zijn 18de verjaardag erft techno geek Benjamin Kurrel de nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een koffer vol antieke voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Samen volgen ze het geheime spoor dat Mercator eeuwen geleden achterliet, maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen bij de ontrafeling van het mysterie. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

'Zeppos - Het Mercatorspoor' is een avonturenfilm voor jong en ouder. De film is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Flanders Image, het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering, Screen Flanders, The Netherlands Film Production Incentive, Telenet, Streamz, Netflix en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution.

'Zeppos – Het Mercatorspoor' wordt op 23 februari 2022 in de bioscopenzalen verwacht.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers