En start met opnames nieuwe fictiereeks 'Black-out'

maandag 8 oktober 2018

Terwijl iedereen uitzoekt in welke schijf van het afschakelplan zijn gemeente zich bevindt, start En op 8 oktober met de opnames voor de nieuwe fictieserie 'Black-out', een politieke actiethriller over een land in de ban van een complete elektriciteitspanne.

 


Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Sara De Roo (Met man en macht, Loft) speelt de rol van Annemie Hillebrand en Geert Van Rampelberg (De infiltrant, Loft) die van Michael Dendoncker.
Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar.
Black-out is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony. Toch zijn de makers mensen met een lange staat van dienst. Het creatieve team bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die eerder al samenwerkten voor de series Eigen kweek, De infiltrant, Dubbelleven en Vermist. Scenarist Geert Verbanck (13 Geboden, Café Derby) werkte mee aan de uitwerking van het concept. Helen Perquy (Tabula rasa, Quiz me quick) en Philippe De Schepper produceren.
Philippe De Schepper: “In augustus 2014 werd de kerncentrale van Doel gesaboteerd. Die sabotage is tot op vandaag nog altijd niet opgelost. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel.”
Black-out heeft een uitgebreide cast met naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.
De opnames van Black-out lopen van 8 oktober 2018 tot half april 2019. 
De reeks wordt ten vroegste uitgezonden in de winter van 2020.
------------------------------------------------------------
De acteurs zijn voorlopig nog niet beschikbaar voor reacties of interviews. Daar is later nog volop de gelegenheid voor.

 

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Niet voor een paar uur maar dagen aan een stuk. Tegelijk wordt de dochter van Annemie Hillebrand ontvoerd, de eerste vrouwelijke premier van België. De ontvoering blijkt rechtstreeks verband te houden met de black-out. De premier moet alles op alles zetten om de crisis het hoofd te bieden én haar dochter te redden. Ondertussen gaat Michael Dendoncker, teamleider van de dienst anti-terrorisme, in een land zonder stroom op zoek naar de daders. Sara De Roo ('Met Man en Macht', 'Loft') speelt de rol van Annemie Hillebrand en Geert Van Rampelberg ('De Infiltrant', 'Loft') die van Michael Dendoncker.

'Black-out' wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid in de afgelopen 15 jaar.

'Black-out' is de eerste productie van het nieuwe productiehuis jonnydepony. Toch zijn de makers mensen met een lange staat van dienst. Het creatieve team bestaat uit showrunner Philippe De Schepper, scenarist Bas Adriaensen en regisseur Joël Vanhoebrouck, die eerder al samenwerkten voor de series 'Eigen Kweek', 'De Infiltrant', 'Dubbelleven' en 'Vermist'. Scenarist Geert Verbanck ('13 Geboden', 'Café Derby') werkte mee aan de uitwerking van het concept. Helen Perquy ('Tabula Rasa', 'Quiz Me Quick') en Philippe De Schepper produceren.

Philippe De Schepper: 'In augustus 2014 werd de kerncentrale van Doel gesaboteerd. Die sabotage is tot op vandaag nog altijd niet opgelost. Het is een zaak die mij meteen fascineerde, vooral omdat men beweerde dat het plotse uitvallen van een kerncentrale tijdens de winter, een black-out als gevolg zou hebben. Een geweldig uitgangspunt voor een fictief verhaal en een actiethriller van Vlaamse bodem met een universeel karakter en een internationaal potentieel.'

'Black-out' heeft een uitgebreide cast met naast Sara De Roo en Geert Van Rampelberg onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michael Pas, Ikram Alouad, Violette Braeckman, Mathijs F Scheepers, Louis Talpe, Mathieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.

De opnames van Black-out lopen van 8 oktober 2018 tot half april 2019. De reeks wordt ten vroegste uitgezonden in de winter van 2020.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers