Eén reeks 'Lockdown' officieel geselecteerd voor short form competitie van Canneseries

vrijdag 24 september 2021

De twaalf kortfilms van 'Lockdown' van productiehuizen De Wereldvrede en Lecter Scripted Media zullen hun internationale première beleven tijdens de officiële short form competitie van de vierde editie van Canneseries (8-13 oktober 2021).

'Lockdown' brengt twaalf op zichzelf staande kortverhalen, geregisseerd door twaalf Vlaamse topregisseurs en met een straffe cast. Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Twee personages, elk aan een kant van het glas in de bezoekruimte dat hen - maar ook hun wereld – scheidt.


De kortfilmreeks werd hierdoor een verrassende mix van verschillende genres zoals drama, comedy en thriller. Het idee kwam tijdens het begin van de corona pandemie van regisseurs Gilles Coulier en Maarten Moerkerke, die beiden een aflevering regisseren, naast onder meer Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. Met onder andere Matthias Schoenaerts, Josse De Pauw, Peter Van den Begin, Tine Embrechts, Maaike Neuville en Veerle Baetens hebben de makers de crème de la crème van de Vlaamse acteerwereld bij elkaar gebracht voor de reeks.

[video]

'We zijn erg fier dat na 'Undercover' en 'De Twaalf' met 'Lockdown' weer een Vlaamse productie en Eén-reeks geselecteerd is voor dit prestigieuze festival. Het feit dat het in de categorie 'Short form' is, maakt dit extra bijzonder, zeker omdat de reeks in zeer uitdagende omstandigheden werd gecreëerd tijdens de pandemie. Het toont de wendbaarheid van de Vlaamse creatieve sector in uitdagende tijden, waarbij alle partners samen snel hebben kunnen schakelen en zo unieke content naar de kijker konden brengen', zegt Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas.

Canneseries zal dit jaar opnieuw een licht werpen op het opkomende 'short-format series'. Met veelbelovende formats die vaak op digitale platforms terechtkomen die populair zijn bij een jong publiek, omarmt deze competitie nieuwe manieren waarop series kunnen en worden geconsumeerd. ‘Short form’ fictie is een innovatieve, krachtige manier van vertellen die in het buitenland steeds meer, en met succes, weerklank krijgt. Omwille van de kortere tijdsspanne wordt de klassieke dramatische spanningsboog drastisch hertekend terwijl de beleving voor de kijker, los van de korte tijdsduur, even herkenbaar blijft.

De twaalf films die in de reeks zitten zijn:

- 'Zuur' van Robin Pront ('Zillion', 'D'Ardennen')
- '2055' van Wouter Bovijn ('De twaalf')
- 'Nadja' van Kaat Beels ('Clan', 'Beau séjour')
- 'Zoveel...' van Maarten Moerkerke ('13 geboden', 'De luizenmoeder')
- 'Franky & Mariel' van Jan Eelen ('Callboys', 'Het eiland')
- 'Stella' van Christina Vandekerckhove ('Rabot')
- 'A plus jamais' van Gilles Coulier ('Bevergem', 'De dag')
- 'Het Slachtoffer' van Michaël Roskam ('Rundskop', 'Le fidèle')
- 'Claude M' van Dorothée Van Den Berghe ('My queen Karo', 'Rosie & Moussa')
- 'Nora & Sam' van Frederike Migom ('Binti')
- 'Transfer' van Jonas Govaerts ('Welp', 'Tabula rasa')
- 'Echo' van Flo Van Deuren & Kato De Boeck ('Bamboe', 'Provence')

'Lockdown' is een productie voor Eén van De Wereldvrede en Lecter Scripted Media en kwam stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Sabam for culture.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers