En-quiz 'Switch' verkocht aan Amerika

donderdag 3 november 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

Switch', een programma van Panenka voor En, is verkocht aan de Verenigde Staten. Acteur Jeff Hephner (bekend van oa 'Chicago Fire', 'Chicago Med' en 'The O.C.') zal als host de Amerikaanse versie in goede banen leiden.

'Switch' wordt er komend voorjaar uitgezonden op Game Show Network.


Het concept van 'Switch' blijft uiteraard behouden: elke week strijden vijf kandidaten om de hoogste plaats in 'Switch'. Tijdens de quiz geeft de volgorde van de kandidaten hun tussenstand weer. Als ze een goed antwoord geven, ‘switchen’ ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Het komt er voor de kandidaten op aan om zich met juiste antwoorden al switchend op te werken richting de felbegeerde eerste plaats.

Met de verkoop van het format aan de Verenigde Staten wordt het lijstje van landen waar 'Switch' te zien is, aardig lang: de quiz wordt ook al gemaakt in Duitsland, Frankrijk en Nederland, en zit momenteel in ontwikkelingsfase in Spanje, Mexico en Turkije.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo PowNed logo

Documentairemaker Sahar Meradji verkent de schokkende realiteit van Nederlandse jongeren die tijdens de coronacrisis door verveling steeds vaker naar drugs grepen en dat nu nog steeds doen. Ze proberen doordeweeks nog enigszins normaal te functioneren na uitputtende drugsmarathons in het weekend. Hebben deze jongeren nog veelbelovende toekomstperspectieven, of wordt dat steeds meer verdrongen door de gevolgen van hun gebruik? De documentaire werpt een onthullende blik op de rauwe realiteit die tot nu toe grotendeels onzichtbaar is gebleven.

'PowNed of View', om 21.25 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers