En-quiz 'Switch' verkocht aan Amerika

donderdag 3 november 2022
Foto: Eén/VRT - © Panenka 2022

Switch', een programma van Panenka voor En, is verkocht aan de Verenigde Staten. Acteur Jeff Hephner (bekend van oa 'Chicago Fire', 'Chicago Med' en 'The O.C.') zal als host de Amerikaanse versie in goede banen leiden.

'Switch' wordt er komend voorjaar uitgezonden op Game Show Network.


Het concept van 'Switch' blijft uiteraard behouden: elke week strijden vijf kandidaten om de hoogste plaats in 'Switch'. Tijdens de quiz geeft de volgorde van de kandidaten hun tussenstand weer. Als ze een goed antwoord geven, ‘switchen’ ze van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie. Het komt er voor de kandidaten op aan om zich met juiste antwoorden al switchend op te werken richting de felbegeerde eerste plaats.

Met de verkoop van het format aan de Verenigde Staten wordt het lijstje van landen waar 'Switch' te zien is, aardig lang: de quiz wordt ook al gemaakt in Duitsland, Frankrijk en Nederland, en zit momenteel in ontwikkelingsfase in Spanje, Mexico en Turkije.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers