Eén en Skyline Entertainment bezig met opnames van 'Professor T.'

donderdag 19 juni 2014

Half april zijn Skyline Entertainment en Eén gestart met de opnames voor de nieuwe Eén-reeks 'Professor T.', een dertiendelige fictiereeks met Koen De Bouw in de hoofdrol.

De Bouw kruipt in de huid van Jasper Teerlinck, een eigenzinnige, maar briljante professor in de criminologie aan de Universiteit van Antwerpen. Als inspecteur Donckers (Ella Leyers) van de Federale Gerechtelijke Politie een verkrachtingszaak niet krijgt opgelost, roept zij de hulp in van haar oud-professor. Al snel ontpopt die zich tot een onmisbare schakel binnen het speurdersteam.


De samenwerking met professor T. verloopt echter niet altijd even vlot. Hij heeft - om het zacht uit te drukken - een aantal speciale karaktertrekken, waarvan zijn 'moeilijke' omgang met andere mensen en de neiging om iedereen de waarheid te zeggen er slechts twee zijn.

Het verhaal speelt zich hoofdzakelijk af in twee totaal verschillende werelden. Er is enerzijds de dienst van de Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen, en anderzijds zijn er de kantoren van de Faculteit Criminologie. Beide interieurs zijn nagebouwd op een locatie in Antwerpen.

De cast
Koen De Bouw speelt professor T. Hij staat het speurdersteam van de Federale Gerechtelijke Politie bij. Dat team bestaat uit de inspecteurs Annelies Donckers en Daan de Winter, gespeeld door Ella Leyers en Bart Hollanders. Hoofdinspecteur Paul Rabet wordt vertolkt door Herwig Illegems en Tania Oostvogels neemt de rol van directeur Christina Flamant voor haar rekening.

Verder is Carry Goossens decaan Walter De Paepe, ook een goede vriend van T. Hij wordt bijgestaan door Ingrid Sneyers, de toegewijde maar iets te eigenwijze secretaresse van de faculteit, een rol van Goele Derick. Gène Bervoets en Viviane De Munck spelen respectievelijk de vader van Annelies Donckers en de moeder van Professor T.

De makers
De reeks is bedacht en geschreven door Paul Piedfort ('De Hel Van Tanger', 'De Rodenburgs', 'Albert II' en 'Aspe') en wordt geproduceerd door Skyline Entertainment.

Hoofdregisseur en vormgever is Indra Siera ('Oud België'). De productie is in handen van Corine Appelmans en Eric Wirix. Verder zal ook Tim Mielants (Cordon) een aantal afleveringen regisseren.

'Professor T.' wordt gerealiseerd in samenwerking met de Stad Antwerpen en de universiteit Antwerpen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers