Eén brengt iedereen aan het dansen met 'Alors on Danse'

donderdag 31 maart 2016

Ish Ait Hamou, danser, choreograaf en schrijver, zorgt voor dansvibes in de huiskamers met het gloednieuwe programma 'Alors on Danse'.

Mental coach Ish zal zelf niet dansen, maar hij brengt twee uiteenlopende teams uit één bedrijf samen die wel de dansuitdaging aangaan.


Bij het begin van iedere aflevering ontmoet Ish de kandidaten op de plaats waar ze samenleven of –werken. Een omgeving waarin ze zich volledig thuis voelen. Dan verschijnen twee danscoaches die ter plekke dansen en verrast Ish de kandidaten met de uitdaging: 'Wat jullie hier net gezien hebben, zullen jullie ook doen.' Op enkele weken tijd zullen ze zich moeten omscholen tot volleerde dansers.

Hij laat de kandidaten niet zomaar dansen, ze worden begeleid door professionele danscoaches en ook mentaal worden de dansers in spe helemaal klaargestoomd. Na intensieve fysieke trainingen en mentale uitdagingen gaan ze voor een groot publiek de confrontatie aan met elkaar en zichzelf. Wie gaat tot het uiterste? Wie haalt het beste uit zichzelf? Welke performance is de beste?

Ish transformeert onder meer verpleegsters, vuilnismannen, managers in drie weken tijd van stuntelige dummies tot begeesterde performers.

'Dansen brengt mensen samen en dat is wat ik doe in het programma. Ik kan me echt terugvinden in 'Alors on Danse', dat leuk om te maken was', zegt Ish. 'Het is geen echt dansprogramma, geen talentenjacht. De deelnemers krijgen de opdracht een dansvoorstelling te maken. Je moet ook weten dat eigenlijk iedereen kan dansen, maar niet iedereen durft het. Het proces dat de deelnemers gaan meemaken zorgt er ook voor dat veel andere dingen aan de oppervlakte komen. Veel kijkers zullen zich in 'Alors on Danse' terugvinden.'

'Alors on Danse', vanaf donderdag 7 april om 20.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers