Eén bergt filmplannen 'FC De Kampioenen' op

woensdag 1 april 2009

In april vorig jaar maakte Eén zijn plannen bekend om samen met productiehuis Menuet een langspeelfilm te maken van de populaire comedyreeks 'FC De Kampioenen'. Bijna een jaar later is het scenario nagenoeg klaar, maar sommige acteurs kunnen zich niet in dat scenario vinden. Daarom heeft de Directie Media van de VRT beslist het zekere voor het onzekere te nemen en de plannen voor de film op te bergen.

Een jaar nadat An Swartenbroekx en Guido Decraene het idee lanceerden om een film van 'FC De Kampioenen' te maken, heeft de VRT beslist het project stop te zetten. Koen Vermeiren heeft ondertussen een sterk scenario voorgelegd, maar niet alle acteurs zijn overtuigd van de tekst. Omdat de VRT enkel een film wil maken als hij op het onvoorwaardelijke engagement van de ploeg kan rekenen, worden de filmplannen voor FC De Kampioenen opgeborgen. De VRT betreurt dat de betrokken partijen, ondanks de wederzijdse bekommernis om een sterke film af te leveren, niet tot een consensus zijn gekomen.



Lees ook:
'Bieke' schrijft scenario voor film 'FC De Kampioenen'

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers