Dubbelaflevering sluit seizoen 2 af van 'De Zonen van Van As' (preview!)

dinsdag 3 juni 2014

Komt het ooit nog goed bij Van As & Zn? Dat is dé vraag in de laatste afleveringen van 'De Zonen van Van As'. De fictiereeks mag voor de tweede keer op rij een mooi seizoen terugblikken.

Met gemiddeld 761.000 kijkers en een marktaandeel van 27,5 % (Live +6; VVA 18-54) konden Frans Van As en zijn zonen opnieuw op een trouw publiek rekenen dat geen enkele van hun louche praktijken in ’t zwart wilde missen.


Met veel plezier kijkt de cast daarom uit naar een derde seizoen van de reeks, en daar stopt het goede nieuws niet. In de finaleweek met slotafleveringen van onder meer 'Aspe' en 'Mijn Pop-uprestaurant!' brengt VTM voor de gelegenheid een dubbelaflevering van 'De Zonen van Van As' op woensdag 4 juni om 20.35 en om 21.15 uur.

Deel 1: Stefaan Degand plundert de zwarte kas
'Ge gaat da toch is moeten uitklappen ze.' Dat zijn de wijze woorden van vader Van As (Jaak Van Assche) die Herman (Peter Thyssen) tot inzicht moeten brengen in de voorlaatste aflevering. Hij krijgt Martine (Tania Kloek) eindelijk zover om op te biechten dat ze een verhouding heeft. Herman zit in zak en as, Linde (Rilke Eyckermans) is razend en Martine vertoont zich voorlopig liever niet bij Van As & Zn.

In de remise is de spanning intussen te snijden. Nu Jempie (Peter Van den Eede) op huwelijksreis is, krijgt Frakke (Carry Goossens) tijdelijk een nieuwe collega. Hij verdenkt de vervanger, Mark (gastacteur Bart Slegers), echter van diefstal.

Met Rita (Els Béatse) en Eddy (Jan Van Looveren) gaat het daarentegen veel beter. Hun relatie zit terug op het goeie spoor en ook op professioneel vlak gaat het hen allebei voor de wind. 'Voor de film is den Herman in charging, maar achter de schermen trek ik terug aan de touwkes', vertrouwt Eddy concurrent Daan Renders (gastacteur Sven De Ridder) toe. Samen met hem sluit Eddy de deal van zijn leven met zakenman Muller uit Qatar (gastacteur Stefaan Degand). Hij stelt zich zelfs geen vragen wanneer er 'black money in advance' op tafel moet worden gelegd.

Deel 2: Verliest Frans twee van zijn beste personeelsleden?
In de laatste aflevering van dit tweede seizoen lijkt alles weer bij het oude. Martine heeft haar fouten ingezien en Herman onderwerpt zich weer aan de liefde van zijn leven, die heeft besloten om terug in de supermarkt te gaan werken. Ook Rita heeft haar oude job terug bij Van As & Zn en Eddy zwaait nog steeds de plak in de schaduw van zijn broer. En toch is niet álles weer wat het was.

De zwarte kas van Van As & Zn is leeg en dat zal Dick (Ben Segers) geweten hebben. Zijn commissie wordt vanaf nu anders berekend en er komt een limiet op zijn onkosten. Voor de vertegenwoordiger is dit een brug te ver en dus verlaat hij het bedrijf. Nog erger wordt het wanneer ook Jempie weg wil. Hij is net terug van zijn huwelijksreis en wordt gek wanneer hij ontdekt dat zijn caravan werd weggesleept.

Frans wil geen van de twee krachten verliezen en zet zijn zonen onder druk om de gemoederen te bedaren. Eddy: 'Pa, den Dick kost ons fortuinen.' Frans: 'Eddy, gij kost ons fortuinen met u stommiteiten!'. Zowel Eddy als Frans drijven hun meningen door en Herman wordt nog maar eens in de waan gelaten dat hij de problemen mag oplossen.

Intussen krijgen Frakke en Slimme (Tom Audenaert) het op een werf aan de stok met de agressieve vrouw van een duivenmelker (gastactrice Reinhilde Decleir). Zij ziet de werken als overlast voor de duiven van haar man Fernand (gastacteur Mark Verstraete). Drie keer raden wie ze om hulp vragen… Wat zou Van As & Zn toch doen zonder Frans?

'De Zonen van Van As' (dubbelaflevering!), woensdag 4 juni om 20.35 en 21.15 uur  op VTM.

Bekijk de slotaflevering nu al online!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers