DPG Media maakt de winnaars van de News City Academy Awards bekend

vrijdag 7 oktober 2022

Demi Feron (26), Kevin Pierlé (21) en Sam Van Herck (21) zijn de winnaars van de eerste editie van de News City Academy Awards. Met die prijs wil DPG Media beloftevolle journalistieke mediamakers bekronen en de kans geven om samen met ervaren journalisten een project uit te werken.

De drie laureaten ontvingen gisteravond hun award tijdens het News City Café in het bijzijn van meer dan 250 journalisten.


In de categorie tekst won Demi Feron de News City Academy Award met #mentoo, een indringend artikel over mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. De jury prijst haar werk 'omdat ze een zeer gevoelig onderwerp zeer genuanceerd en evenwichtig aanpakt'.

Kevin Pierlé eindigde eerste in de categorie audio met zijn originele podcastreeks De Wikipodcast, waarin hij met een bekende Vlaming zijn of haar Wikipedia-pagina overloopt en checkt of alles wel klopt met de waarheid. 'Soms is het zo erg dat zelfs het geboortejaar van mijn gasten op Wikipedia niet klopt', vertelt Kevin die met zijn podcast op een heel frisse manier een belangrijke informatiebron factcheckt.

In de categorie video kaapte Sam Van Herck de News City Academy Award weg met Facnee, een videoproject over jongvolwassenen die nog kampen met acné. 'Tijdens de opnames werd ik geraakt door de verhalen van mijn getuigen en hoe ze omgaan met onzekerheden', vertelt Sam. Zelf hoopt ze ooit om een platform te creëren waar jongvolwassenen hun kwetsbare verhalen kunnen vertellen en zich gehoord kunnen voelen.

Naast de News City Academy Award en de eer, krijgen de drie winnaars ook de kans om hun journalistiek project uit te werken binnen de grootste nieuwsredactie van het land. Ze krijgen daarbij de ondersteuning van collega-journalisten van News City. Als hun project slaagt, wordt het ook gepubliceerd op HLN.

Nicholas Lataire, directeur News City, verwelkomt de drie jonge laureaten: 'De drie winnaars van de News City Academy Awards bewijzen dat er heel veel talent zit in de nieuwe generatie van journalisten en mediamakers. Met hun inhoudelijke en vormelijke keuzes verrassen ze de lezer, kijker en luisteraar en daar kunnen we zelf ook veel van leren. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken.'

Persbericht DPG Media

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers