Dit zijn de eerste beelden van 'De Kemping'. Tijs Vanneste opent camping op Eén

woensdag 13 januari 2021

In het nieuwe 'De Kemping' starten 9 jongeren samen met Tijs Vanneste vanuit het niets een camping op en baten ze die uit. Samen met Tijs zetten de jongeren zich twee maanden lang in en trotseren ze hittegolven, stortbuien én COVID-19.

Elk van deze jongeren raakt moeilijk aan werk of kan moeilijk werk houden. De oorzaken en persoonlijke verhalen zijn divers: schooluitval, gedragsstoornis, een beperking, verslavingsprobleem, migratie-achtergrond, armoede of bijzondere jeugdzorg.

De jongeren krijgen de verantwoordelijkheid over de camping zelf in handen en beslissen alles mee. Twee maanden lang engageren ze zich voor dit bijzondere project: ze bouwen campingplaatsen, poetsen dagelijks douches en toiletten, organiseren bingo- en pétanquewedstrijden, en moeten honderden kampeerders tevreden stellen. En ze moeten vooral leren om met elkaar samen te werken en individuele verantwoordelijkheid op te nemen. Tijs Vanneste, die tien jaar lang les gaf in het buitengewoon onderwijs, coacht hen en reikt hen de broodnodige bagage en werkervaring aan om zich later op de arbeidsmarkt te kunnen smijten.


'De Kemping', later dit voorjaar op Eén.



Lees ook:
Dit zie je dit voorjaar op Eén en Canvas
Dit zijn de eerste beelden van het 3de seizoen van 'Dertigers'
VRT blikt tevreden terug op de najaarsresultaten van Eén en Canvas
Persbericht Eén
Meer artikels over Eén

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers