Dit zie je dit najaar bij Play4 én GoPlay!

donderdag 18 augustus 2022

Het najaar bij Play4 en GoPlay wordt een mix van nieuwe seizoenen van vertrouwde programma's en enkele opvallende nieuwkomers. Vaste schermgezichten James Cooke, Gert Verhulst en Erik Van Looy staan prominent in het programmaschema. Dit is een overzicht van het najaar van Play4 én GoPlay

'De Tafel van Vier' (NIEUW)
Van de drugsoorlog in Antwerpen, over sproeischaamte of het extreemrechtse muziekfestival Frontnacht tot de transfer van Dries Mertens naar het Turkse Galatasaray en de uithaal van Liliane Saint-Pierre op de opening van de Antwerp Pride. Stuk voor stuk zijn het brede onderwerpen waar de Vlaming mee zit en waar antwoorden niet altijd voor de hand liggend zijn. En net die onderwerpen die leven in Vlaanderen, die mensen raken en waar mensen van wakker liggen krijgen hun plaats aan De Tafel van Vier, de nieuwe dagelijkse live actuashow in de vooravond van Play4.

Host Gert Verhulst nodigt van maandag tot donderdag vier tafelgasten uit, die vanuit hun rol of link met de actualiteit een onderwerp meenemen naar de studio aan de Vlaamse Kaai in Antwerpen. Daar wordt de Zuiderkroon toepasselijk omgedoopt tot De Tafel van Vier-uitvalsbasis: Play Zuid. Scherpzinnig als hij is stelt Gert de vragen die anderen vaak net niet durven stellen, maar wel hun weg vinden naar de ontbijttafel, sociale media of de werkvloer. Ondertussen polst hij naar de verschillende meningen achter de feiten, zonder zelf een blad voor de mond te nemen. In De Tafel van Vier wisselen een rist hoofdgasten elkaar af, telkens geflankeerd door drie extra gasten met expertise, inzichten, meningen, frustraties, humor, karakter, talent en zoveel meer.

Alex Agnew’s 'Fear Factor' (NIEUW)
Bij een geschift programma hoort een gepaste gastheer. Daarom brengt Alex Agnew dit najaar het grensverleggende Fear Factor op geheel eigen, waanzinnige wijze tot bij de kijkers. Geen bizarre eetproeven of weinig uitdagende opdrachten voor de gemiddelde lefgozer, want de nieuwe Fear Factor wordt in de eerste plek dé reality-spelshow waarin deelnemers de strijd aangaan met zichzelf, hun grenzen moeten verleggen en de confrontatie met hun angsten moéten aangaan. Durf, avontuur én pure adrenaline, dat is Alex Agnew’s Fear Factor op Play4.

16 onbekende duo's kijken hun grootste angsten recht in de ogen in een poging om de stevige geldprijs van 30.000 euro in de wacht te slepen. En dat doen ze op de be-MINE site in Beringen, een plek die nota bene gebouwd is op moed en doorzettingsvermogen van de vele mijnwerkers. Maar lukt het hen ook om boven zichzelf uit te stijgen en hun concurrenten en hun angsten het zwijgen op te leggen? Alex Agnew confronteert de deelnemers met een reeks zware beproevingen en ongeziene stunts die hen tot het uiterste drijven, zowel fysiek als mentaal. In Alex Agnew’s Fear Factor wordt niemand ontzien en is het, soms letterlijk, sink or swim. Enkel het duo dat het hoofd koel weet te houden kroont zich tot winnaar.

Alex vond straffe duo’s voor zijn programma, in alle mogelijke combinaties. Zij worden later bekendgemaakt. En ook onder de BV’s zitten er heel wat straffe adrenalinejunkies en daarom nemen ook 4 bekende duo’s het tegen elkaar op. Dominique Persoone maakt alvast deel uit van één van de duo's. Met wie hij de zotte uitdagingen aangaat en tegen wie hij het moet opnemen, zal later blijken.

'Extreme Makeover Vlaanderen' (NIEUW)
Dit najaar brengen we ‘s werelds grootste, meest spraakmakende en life- changing verbouwprogramma naar Vlaanderen: het succes format Extreme Makeover Home Edition. In Extreme Makeover Vlaanderen neemt James samen met een team van experten, familie, vrienden en buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. Gezinnen met een hartverwarmend verhaal die een duwtje in de rug kunnen gebruiken - simpelweg omdat ze niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning.

Met de hulp van hun achterban, James en de experten hoeft de familie helemaal niets te doen. In een race tegen de klok gaan ze de bijna onmogelijke uitdaging aan, om een compleet huis in een kort tijdsbestek geheel te renoveren. Een gigantische klus, die onder normale omstandigheden maanden in beslag zou nemen. Ze hebben maar één doel voor ogen: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven.


'Haren' (NIEUW)
In september 2022 opent in de gemeente Haren een gloednieuwe gevangenis. 6 mensen van binnen Justitie laten zich daar vier dagen lang opsluiten met ex-gedetineerden om de werking te testen. Terwijl ze hun draai zoeken in deze nieuwe omgeving, denken ze hardop na over het nut van gevangenissen en hun rol daarin.

'De Allerslimste Mens ter Wereld' (SEIZOEN 20)

Dokter Geert Meyfroidt kroonde zich nog niet zo lang geleden als 'De Slimste Mens ter Wereld', maar Erik Van Looy en de zijnen staan al klaar met een nieuwe editie. Een jubileumviering! Want voor het twintigste seizoen gaat het programma op zoek naar De Allerslimste Mens ter Wereld. Het spelersveld wordt samengesteld uit de beste deelnemers van de vorige tien seizoenen met titanen en titaniden als Gert Verhulst, Ella en Olga Leyers, Xavier Taveirne, Delphine Lecompte, Peter Van de Veire, Astrid Stockman en nog vele vele anderen. Een bijzonder competitieve arena dus die zal kwissen, gissen, dissen en bissen in de bekendste rode zeteltjes van Vlaanderen en dat al vanaf maandag 5 september. Dit zijn de deelnemers voor deze jubileumeditie!

'Over De Oceaan' (SEIZOEN 2)
Goed nieuws voor de fans van dolfijn avontuur, want Over De Oceaan is terug. Voor het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks stapten opnieuw zes bekende Vlamingen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen.

Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert zullen vanuit Gran Canaria, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht van meer dan 5000 kilometer afleggen met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caribische zee.

Onder het toeziend oog van kapitein Piet zullen onze zes zeilers non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen. Maar de tocht is deze keer allesbehalve vrijblijvend. De BV’s nemen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren in deze bijzondere bubbel.

'James De Musical' (SEIZOEN 2)
James De Musical brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud met maar ook vooral voor onze eigen Vlaamse sterren: Erik Van Looy, Dina Tersago, Astrid Coppens, Bart Peeters, Karen Damen, Luc Appermont, Alex Agnew en De Planckaerts. Zij zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar enkele bijzondere momenten uit hun leven. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon maar niets mocht. Naar hun ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Naar een eerste liefde, die eerste kus, de doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk.

Samen met de beste musical cast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie. Het eerste seizoen van de gloednieuwe show scoorde meteen met meer dan een miljoen kijkers op Play4 en won eerder in Cannes een award voor Best Factual Entertainment Show.

'Klopjacht' (SEIZOEN 2)
Na Klopjacht Celebs is de Klopjacht opnieuw geopend, want vanaf zondag 28 augustus brengt Play4 een nieuw seizoen van het ultieme, razend spannende en zenuwslopende kat- en muisspel. Kan je in België van de ene op de andere dag volledig van de radar verdwijnen? 7 duo’s en 1 solo speler zijn dit seizoen voortvluchtig, maar in dit tweede seizoen van Klopjacht ligt er niets vast, want ook de kijkers hebben invloed dankzij de ‘kliklijn’. Zij kunnen zich achter de voortvluchtigen scharen en hen helpen uit handen te blijven van de speurders. Of ze kunnen ervoor kiezen om de kant van de speurders te kiezen en tips te geven via de ‘kliklijn’. Lees hier meer over 'Klopjacht'!

Axel Daeseleire stuurt 15 Vlamingen op pad die proberen 400 uur uit handen te blijven van een team van topspeurders. Het opsporingsteam in het operatiekwartier onder leiding van Danny doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. Kijk vanop de eerste rij hoe de 15 voortvluchtigen uit handen proberen te blijven van een team topspeurders. Wie wordt gepakt? Wie ontsnapt? Wie haalt de eindmeet?​

De speurders openden afgelopen week al de klopjacht op bekende duo’s in Klopjacht Celebs. Duo’s Julie Vermeire & Laurins Dursin en Jonatan Medart & Elodie Gabias deden hun uiterste best om uit de handen te blijven van de speurders. Het eerste seizoen van Klopjacht liet ook televisiekijkend Vlaanderen op het puntje van zijn stoel zitten: dit meeslepende format bereikte gemiddeld 919.000 kijkers per aflevering, hiermee wist dit nieuwe Play4 programma ongeveer 3,8 miljoen Vlamingen te bereiken.

The Sky Is The Limit (SEIZOEN 6) “Quitters don’t win, winners don’t quit”
The Sky Is The Limit is terug! Peter Boeckx volgt de voetsporen van the rich and (in)famous, steenrijke Belgen die het graag breed laten hangen. Harde werkers die het op eigen houtje gemaakt hebben, ondernemers die volharden en nu succesvol zijn. Maar wat drijft hen nog? Waar dromen zij van? En waar worden zij nog gelukkig van? Maakt geld echt gelukkig?

Peter Boeckx klopt deze keer aan bij enkele oude bekenden, maar ook passeren er een heleboel nieuwe gezichten de revue, zoals onder anderen Yves Maes, Joshua van der Aa en Nicolas en Sara Debruyn. Hij gaat voorbij de bling bling en op zoek naar het moderne sprookje. Voor Yves Maes begon het met een beerton 20 jaar geleden. Ondertussen leidt hij een afvalverwerking- en containerbedrijf met een jaarlijkse omzet van bijna 100 miljoen euro. Joshua van der Aa woont en werkt als Antwerpenaar in de Londense city en werd vanuit technisch onderwijs een succesvol esthetisch dokter met eigen praktijk in zowel binnen als buitenland. We maken ook kennis met ondernemerskoppel Nicolas en Sara Debruyn met een vastgoedportefeuille van meer dan 32 panden, 5 fitnesscentra én een business academy. En daar blijft het niet bij. Hun doel: binnen 5 jaar een portefeuille van 100 miljoen. Volg the rich and famous in hun excentrieke levensstijl later dit najaar op Play4.

Ooit Vrij (SEIZOEN 3)

Voor haar derde seizoen kreeg de ploeg van Ooit Vrij toegang tot de veelbesproken en overvolle gevangenis van Antwerpen, ook wel bekend als ‘de Begijnenstraat’. De gevangenis is een arresthuis: zowel mannelijke als vrouwelijke gedetineerden wachten er op hun vonnis of op een transfer naar een andere gevangenis. Het gebouw barst uit haar voegen, 700 gedetineerden leven er samen in een gebouw dat voorzien is op 440 mensen. Veel gedetineerden slapen er op een matras op de grond. Zowel gedetineerden als personeelsleden proberen hier elke dag mee om te gaan.

Een groot contrast met de hypermoderne gevangenis van Leuze-en-Hainaut, de eerste Waalse gevangenis die zijn deuren opent voor Ooit Vrij. De levens- en werkkwaliteit van de gedetineerden staan er voorop. Ooit Vrij kon er het reclasseringstraject volgen van enkele veroordeelde mannen.

Verder kreeg de ploeg van Ooit Vrij ook toegang tot de gevangenis van Hasselt, een arrest- en strafhuis met 450 gedetineerden en ook een drugvrije afdeling. Er werd ook gefilmd in de open inrichting van Hoogstraten en in het transitiehuis van Mechelen. Daar woont een kleine groep gedetineerden samen om hun terugkeer naar de maatschappij voor te bereiden.

Net als de voorbije jaren werd er zowel bij de directie als bij de Psychosociale Dienst (PSD) gefilmd. De PSD begeleidt beklaagden en veroordeelden doorheen hun detentie, en bereidt hen voor op hun re-integratie. Ze geven ook advies over de toekenning van bijvoorbeeld uitgaansvergunningen en elektronisch toezicht.

De gevangenissen openen hun deuren vanaf dinsdag 30 augustus.

'Het Parket' (SEIZOEN 2)

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent Het Parket opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper en Kortrijk. Lies, Tessa, Roeland, Maarten en nog vele andere parketmagistraten tonen ons de problemen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd.

Want ook in tijden van corona blijft het parket de belangen van de maatschappij verdedigen, misschien zelfs meer dan ooit. Het aantal meldingen van intrafamiliaal geweld schoot de voorbije twee jaar de hoogte in. En ook mensensmokkel blijft een moeilijk vraagstuk dat het parket West-Vlaanderen probeert op te lossen. Van moordzaken, zedenfeiten, drugs dossiers tot de dagdagelijkse criminaliteit,… In Het Parket maakt de kijker het allemaal van op de eerste rij mee.

'De Rechtbank' (SEIZOEN 12)
Ook De Rechtbank keert terug voor een 12de seizoen. Volgens de gekende formule: straffe en opvallende rechtszaken, met een rechtstreekse inkijk in de rechtszaal en zo ook in de maatschappij. Met strenge maar rechtvaardige rechters die je meenemen achter de schermen. Er werd dit seizoen o.a. gefilmd bij de Nationale Kamer Discriminatie en Racisme van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en bij de Probatiecommissie.

'Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 6)
‘Le nouveau Bake off est arrivé’. Dit jaar slaat Bake Off Vlaanderen haar tenten op in het sprookjesachtig decor van het kasteeldomein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Terug van de partij zijn gastheer Wim Opbrouck en onze eerbiedwaardige juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender samen met onze belangrijkste ingrediënten: tien nieuwe frisse gepassioneerde thuisbakkers. Wie zich de winnaar van 2022 mag kronen krijgt u allemaal te zien in het najaar op Play4.

'Bake Off Kerst'
Ook dit jaar binden vier nobele bekende bakkers traditiegetrouw hun keukenschort om in de Kerstspecial van Bake Off Vlaanderen. Wie zal er dit jaar schitteren in het ovenlicht? En wie mag zich na Natalia kronen tot beste Bake Off Vlaanderen Kerstbakker 2022?

'Sports Late Night'
Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag met Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys. Zij brengen naar goede gewoonte alle hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League tot bij de grootste voetbalfans. Ze houden ook de vinger aan de pols in de buitenlandse topcompetities.

'UEFA Europa League & UEFA Europa Conference League'
De UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League zorgde vorig seizoen voor heel wat spektakel met respectievelijk Eintracht Frankfurt en AS Roma als winnaars. Het seizoen 2022-2023 is opnieuw te volgen bij Play. Net als vorig jaar zijn ook minstens vier wedstrijden per speeldag te bekijken via Play Sports.

'Red Flames'

Op het EK deden de Belgian Red Flames het geweldig en schopten ze het net niet tot in de halve finale. Nu blikken ze vol nieuwe moed vooruit naar de wereldbeker van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. De weg naar de kwalificatie is te volgen op de verschillende Play-zenders. Op 2 september strijden ze voor groepswinst tegen Noorwegen. De wedstrijd is live te volgen op Play6. Kan onze internationale vrouwelijke trots een nieuw plekje in de geschiedenisboeken veroveren?

'REPLAY'

Jeff en Pieterjan van het Youtube-kanaal Supercontent gaan op zoek naar de allerleukste fragmenten uit het rijke tv-archief van de Play-zenders. Samen ontdekken ze legendarische momenten uit de talloze programma's van VT4, VIER en Play4.

GoPlay
GoPlay zit in de lift en dat vertaalde zich in 2022 in al meer dan 500.000 actieve gebruikers per maand, een stijging vergeleken met 2021. Tijdens het tv-seizoen trekt GoPlay een jong publiek aan: meer dan kwart van de kijkers is namelijk jonger dan 24 en de helft is jonger dan 34. Afgelopen zomer waren de bezoekers beduidend zelfs nóg jonger en duidelijk vrouwelijker. Na Panna, Hacked en WTFock wil GoPlay net deze doelgroep kunnen binden met relevante programma’s, exclusief te zien op het online platform: een nieuwe dagelijkse Vlaamse realitysoap op maat van jongvolwassenen (later meer) én Liefdestips aan Mezelf.

'Liefdestips Aan Mezelf': Euhm, liefde? Hoe werkt dat juist?
Ondertussen zijn de opnames achter de rug en is het dit najaar uitkijken naar de nieuwe, verrassende GoPlay-reeks Liefdestips aan Mezelf. Daarin neemt jong, opkomend talent Gloria Monserez de hoofdrol voor haar rekening. Gloria kruipt in de huid van Olivia, die na het plotse vertrek van haar moeder, verplicht moet intrekken bij haar pa, een talkshow-presentator die zijn gezin kort na Olivia’s geboorte verliet. Bovendien krijgt ze daar nog een plusmoeder en –zus bovenop. De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, waar ze een zwak voor heeft. Maar hoe de fuck weet ge of iemand u ook wil? En wanneer is dat dan ‘liefde’? In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen, start Olivia - eerst al lachend - ​ een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd.

Liefdestips aan Mezelf is een webreeks met een eigen identiteit die nauw aansluit bij de leefwereld van jongeren. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee moeten omgaan. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche en werd geregisseerd door Charlie Dewulf en geproduceerd door Potemkino.

Naast Gloria zitten er ook heel wat andere bekende namen in de cast, zoals o.a. Jean Janssens (Lisa, D5R), Nathan Naenen (wtFOCK, Kapitein Zeppos), Maïmouna Badjie (Panna, Onder Vuur), Jelle De Beule (Callboys, Nonkels), Joke De Bruyn (Brak, Fair Trade) en Emilie De Roo (Grond, Nonkels).

'Hacked'
'Hacked' wist meteen de aandacht te trekken. Niet enkel van de Vlaamse kijkers, maar ook internationaal toen de jongerenreeks de prijs voor beste Short Form Series in de wacht sleepte op het internationale seriefestival Canneséries. Na een eerste reeks van 10 afleveringen, kondigden Goplay en Streamz recent een tweede seizoen aan. De opnames lopen deze zomer. Het tweede seizoen vertelt hetzelfde verhaal, maar dit keer vanuit het standpunt van de hacker.

Het nieuwe seizoen werd geschreven door Una Kreso en Arno Huysegems en wordt geregisseerd door Leni Huyghe. Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre van productiehuis Dingie produceren de serie voor Streamz en GoPlay. Hacked is een productie van Dingie, GoPlay en Streamz met de steun van het Innovatielab van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Benjamin Dalle en Screen Brussels. ​Het eerste seizoen van de reeks is volledig beschikbaar op GoPlay en Streamz.


Lees ook:
Play4 verrast met nieuwe talkshow 'De Tafel van Vier' tegenover 'Thuis' en 'Familie'

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers