Dit najaar historische fictiereeks op Ketnet

woensdag 3 juni 2015

Het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) kende vandaag productiesteun toe aan de historische fictiereeks 'De zoon van Artan' die dit najaar op Ketnet te zien zal zijn.

Fran De Vriese, adjunct-netmanager van Ketnet: 'Yes! We zijn heel blij dat deze fictiereeks dit najaar op Ketnet te zien zal zijn! Het belooft een echt pareltje te worden met een topcast en spectaculaire scènes. 'De Zoon van Artan' wordt een queeste met echte paarden en zwaardgevechten. We zijn er dan ook zeker van dat het tot de verbeelding van heel veel kinderen en zelfs volwassenen zal spreken.'


'De zoon van Artan' is een onversneden avonturenverhaal voor jongeren van 9 tot 99 jaar dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Een ridderreeks pur sang. De jonge schildknaap Wolf wil de draak doden die hem zijn vader Artan heeft ontnomen. Alhoewel 'De zoon van Artan' zich in een ver verleden afspeelt, bevat de serie heel wat elementen die voor kinderen van nu erg herkenbaar zijn. Tussen wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel komen thema's als vriendschap, angsten overwinnen, zelfopoffering, het verwerken van verlies, omgaan met veranderende gezinssituaties, de keuze tussen goed en kwaad…uitgebreid aan bod. Ze maken dat 'De zoon van Artan' niet alleen een spannend verhaal vol actie is, maar ook een vertelling die emotioneel beklijft en de kijker doet meeleven met de personages. Daarenboven is het ook een verhaal vol hoop en positieve emoties, waarbij vriendschap en moed heel nadrukkelijk aanwezig zijn.

Deze reeks wordt een cinematografisch pareltje met  een cast om van achterover te vallen. Het verhaal is geschreven is door Klaus Verscheure, scenario is de hand van Wout Thielemans. 'De zoon van Artan' is een coproductie is tussen Cine3 als hoofdproducent met als co-producenten Danse La Pluie en Bijker film en zal dit najaar te zien zijn op Ketnet.

Woensdagavond zendt jeugdjournaal 'Karrewiet' een reportage uit over de bootcamp die acht jonge acteurs tijdens de Paasvakantie gevolgd hebben. Ze leerden daar o.a. paardrijden, boogschieten en zwaardvechten.

'Karrewiet', woensdag rond 18.00 uur op Ketnet.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers