Dit mag je in 2022 verwachten op En

dinsdag 21 december 2021

En brengt ook in 2022 de Vlaming samen rond verhalen: verhalen om mee te lachen, om samen bij te ontspannen, verhalen die verrassen of meeslepen. Net als vorig jaar gaat het net voor een breed bereik bij jong en oud.

Dit voorjaar brengt het net herkenbare en ontspannende reeksen, zoals het langverwachte vierde en laatste seizoen van ieders favoriete vriendengroep 'Dertigers'.  In het nieuwe 'Junior Op Zoek Naar De Liefde' neemt de jongste Planckaert-telg ons mee op zijn herkenbare zoektocht naar de liefde en naar zichzelf. Ook in 'First Dates' gaan heel wat Vlamingen op zoek naar een match. In nieuwe afleveringen van 'Château Planckaert' zwoegt de familie verder aan het kasteel. Heerlijke muziek is er met de liveshow van de MIA's en met het Eurovisiesongfestival. En Otto-Jan Ham opent opnieuw de aula van zijn 'Campus Cup'.


Verhalen die raken en je doen meeleven, ook dat brengt Eén dit voorjaar. In het nieuwe 'Restaurant Misverstand' opent Dieter Coppens samen met acht collega's met jongdementie een restaurant. Kamal Kharmach steekt zijn neus opnieuw in 'Andermans Zaken' en probeert acht ondernemingen te helpen. Kristel Verbeke praat in het tweede seizoen van 'Zorgen Voor Mama' met moeders die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven - want armoede is zoveel meer dan enkel een tekort aan geld. En Tijs Vanneste keert terug met het heerlijke 'De Kemping', waarin een nieuwe groep van negen langdurig werkloze mensen - naast jongeren ook vijftigplussers - de natste zomer ooit trotseren met hun tijdelijke camping. In het nieuwe 'We Are Family' gaat Lidewij Nuitten dit voorjaar op onderzoek naar haar eigen roots en die van anderen.

Er is ook ruimte voor een lach. Niet enkel in het tweede seizoen van 'Taboe' met Philippe Geubels, maar ook in fictie met het nieuwe seizoen van 'Loslopend Wild'. En in het gloednieuwe 'De Jaren 80' voor tieners brengt Steven Van Herreweghe de jaren 80 tot leven voor elf tieners van vandaag, in hun eigen slaapkamer, met de beste verhalen en héél veel beeld.

Heel wat fascinerende en boeiende programma's, ook dat is Eén. Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan in het derde seizoen van 'Factcheckers' onverminderd door met hun missie: checken wat er klopt van de vele berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen. Kobe Ilsen gaat in het tweede seizoen van '#weetikveel' weer op zoek naar toffe en verrassende weetjes over boeiende onderwerpen waar we dagelijks mee in aanraking komen, maar eigenlijk bitter weinig over weten. In de driedelige reeks 'Delphine: Mijn Verhaal' vertelt Delphine van Saksen-Coburg zelf haar fascinerende levensverhaal. En in het gloednieuwe 'De Notaris' volgt Phara de Aguirre actieve notarissen en hun cliënten. In intieme gesprekken vertellen ze over wat ze tijdens hun loopbaan meemaken.

Een blik op de wereld, dat geeft Arnout Hauben: hij neemt ons mee op een 900 kilometer lange voettocht in het avontuurlijke 'Dwars door de Lage Landen'. Hij gaat op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. In het nieuwe 'Reizen Waes: Wereldsteden' trekt Tom Waes naar enkele van de boeiendste en belangrijkste steden ter wereld, zoals Caïro (Egypte) en Los Angeles (Verenigde Staten). Cath Luyten logeert in het nieuwe seizoen van 'Buurman, Wat Doet U Nu?' bij zes fascinerende Vlamingen die hun Belgische bestaan – tijdelijk of definitief - omruilden voor een nieuw leven in het buitenland, zoals Sam Bettens en Ivan Heylen. 'Luchthaven 24/7' neemt je dan weer mee achter de schermen van Brussels Airport, een van de bedrijvigste luchthavens van Europa. De camera's registreren een jaar lang hoe luchthaven, personeel en passagiers omgaan met de steeds strenger wordende veiligheidsmaatregelen en wijzigende omstandigheden.

Daarnaast pikt Eén in op wat er leeft. Zo is het in maart tien jaar geleden dat er bij een ongeval met een Belgische bus, op de terugweg van sneeuwklassen in Zwitserland, 28 mensen om het leven kwamen. Actrice Katrien De Ruysscher en VRT NWS-journalist Lieven Van Gils zoeken voor de intieme reeks 'Niets Gaat Over' ouders, zussen, broers en gekwetste kinderen in Heverlee en Lommel op. Ze staan stil bij het immense verdriet, maar ook bij de verhalen van hoop en troost. Tijs Vanneste stort zich in het nieuwe 'Meester Tijs' (werktitel) opnieuw in de onderwijswereld. Als ex-leerkracht en vader is bij bezorgd over de toekomst van het onderwijs, en gaat hij praten met schooldirecties, leerkrachten en leerlingen.

Ook sport ontbreekt niet op Eén. Het nieuwe 'Zij aan Zij' duikt in het leven van zeven vrouwelijke topsporters, zoals Nina Derwael en Jolien D'hoore. En Karl Vannieuwkerke haalt naar aanleiding van de 106e Ronde van Vlaanderen zijn 'Vive le Vélo'-tafel weer van stal.

De beste Vlaamse fictie, daar staat Eén garant voor. Dit voorjaar geniet je van de meeslepende psychologische thriller 'Twee Zomers', waarin een vriendengroep gechanteerd wordt met beelden van dertig jaar geleden. De reeks heeft een topcast met onder andere Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart en An Miller. In 'Lost Luggage', met Lara Chedraouï in de hoofdrol, moet de half-Marokkaanse agente Samira Laroussa in de nasleep van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem de achtergebleven koffers terugbrengen naar slachtoffers en nabestaanden. Ze begint aan de grootste klus uit haar carrière en botst ze op vooroordelen, trots en verdriet, maar Samira blijft volharden in haar missie om iedereen te helpen. Daarnaast brengt Eén heel wat Vlaamse en internationale films op het kleine scherm, zoals 'Ferry', over de beginjaren van drugscrimineel Ferry Bouman die we kennen uit 'Undercover'.

En natuurlijk zijn 'Dagelijkse Kost', 'Blokken', 'Iedereen Beroemd', 'Het Journaal' en het Weer, en 'Thuis' elke avond op post.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Heel Holland Bakt' (Omroep MAX)

Het thema is 'oost west, thuis best'. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrme. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema sluiten we af met een 'bak je droomhuis'-spektakelstuk.

'Heel Holland Bakt', om 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers