Dit is het najaar op Play4!

donderdag 19 augustus 2021

Breder, straffer, grenzelozer en vooral verrassender: meest diverse najaar ooit 24/7 bij de Play-familie. De grootste zender van die familie, Play4, heeft alvast heel wat in petto voor de komende maanden.

Play4 toont Vlaanderen in al zijn verscheidenheid: bij de populaire 'Cooke & Verhulst Show' schuiven dit najaar vooral vrouwen aan, Olympisch kampioene Nina Derwael en #LikeMe-ster Maksim Stojanac zijn de eerste BV’s die uit de bol gaan in 'Dancing with the Stars', Adil en Bilall doen de Vlaamse kerktoren vergeten door fictiegrenzen te verleggen in 'Grond', Erik Van Looy toont met een ongekende variatie van 'Slimste Mens'-juryleden opnieuw de breedste staalkaart van de humoristen van morgen, Joris Hessels en Dominique Van Malder helpen asielhonden in 'Viervoeters' aan nieuwe baasjes, terwijl in het razendspannende nieuwe 'Klopjacht' onbekende Vlamingen van de radar proberen te verdwijnen terwijl ze op de hielen gezeten worden door de best getrainde topspeurders.


Nina Derwael: 'Dit najaar zal ik niet alleen zweven aan de brug met ongelijke leggers, maar ook en vooral over de dansvloer. Ik ben superblij dat Play4 me heeft gevraagd voor het nieuwe seizoen van 'Dancing with the Stars'. Volgens mijn trainer was het tijd om mijn hoofd volledig leeg te maken, en 'Dancing with the Stars': dat noem ik nog eens een uitdaging. Eentje waar ik heel veel zin in heb, en met Maksim Stojanac heb ik al meteen een geduchte tegenstander.'

Maksim Stojanac: 'Met Nina ken ik al één collega-danser tegen wie ik het dit najaar zal opnemen op de dansvloer. Ik ga dit dansavontuur met volle goesting aan. Battlen tegen Nina wordt niet makkelijk, maar laat ons zeggen dat ik ook voor goud zal gaan, like Nina.' (lacht)

GoPlay brengt al enkele seizoenen de meest bekeken Vlaamse tienerfictie met 'wtFOCK', en legt nu ook het Antwerps meisjesvoetbal bloot in het gloednieuwe 'Panna'. 'Deze actuele Vlaamse fictie maakt het verschil en is niet alleen vernieuwend voor tieners, maar toont Vlamingen hoe we in 2021 leven', zegt programmadirecteur Annick Bongers. Net zoals een verrassende en diverse groep acteurs ook centraal staan in de nieuwe fictiereeks 'Grond', met de hedendaagse creatieve beeldtaal van Adil en Bilall op maat van Play en in 2022 ook op Streamz en wereldwijd op Netflix. Dat ook Nina Derwael en Maksim Stojanac deelnemen aan 'Dancing with the Stars( illustreert dat amusement dit najaar nergens anders zo verrassend is als bij Play4.'

Bekende Vlamingen zie je overal, op Play4 tonen onze programmamakers hen dit najaar zoals je ze nergens anders ziet. Annick Bongers: 'Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis trekken in het nieuwe programma 'Missie Griekenland' (werktitel) met BV’s op avontuur op een idyllisch Grieks eiland, James Cooke maakt voor sterren als Natalia en Niels Destadsbader dé musical van hun leven. Dit najaar ook nieuwe frisse programma’s op maat van Play: zoals het nieuwe 'Viervoeters' met Joris Hessels en Dominique Van Malder, en het verrassend actueel spannende 'Klopjacht'. Vooral ook vernieuwende formats, ze versterken onze vaste menukaart waarop nieuwe seizoenen van Play4-klassiekers 'De Verhulstjes' (in Saint-Tropez), 'Bake off Vlaanderen', 'De Rechtbank' en 'De Slimste Mens Ter Wereld' centraal staan. 'Scheire en de Schepping' is helemaal terug van (eigenlijk nooit echt) weggeweest.'


'Klopjacht' (NIEUW)
Kan je in België van de ene op de andere dag van de radar te verdwijnen? Wie kan je vertrouwen wanneer iedereen naar jou op zoek is? Hoe blijf je uit handen van de opsporingsdiensten in een land waar alles gezien wordt?

Play4 gaat met het gloednieuwe, avontuurlijke en spannende programma 'Klopjacht' de uitdaging aan: in een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector. Een speciaal voor het programma opgericht opsporingsteam onder leiding van een topspeurder van de Federale Gerechtelijke Politie doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. De voortvluchtigen worden gezien als ontsnapte criminelen en daarom beschikken de speurders over alle denkbare middelen om hen te lokaliseren.

Het aftappen van telefoongesprekken, social media updates, bankkaarten traceren, het bekijken van bewakingscamerabeelden en internetactiviteiten in kaart brengen: een arsenaal aan middelen wordt ingezet om de voortvluchtigen in te rekenen.

Altijd al benieuwd geweest hoe speurders te werk gaan? Play4 biedt met 'Klopjacht' een unieke inkijk in het werk van Belgische opsporingsdeskundigen. 17 dagen lang wordt de groep kandidaten opgejaagd wild. Slaagt iemand erin om 17 dagen lang, 400 uur, onder de radar en uit handen van de speurders te blijven? Wie er na 17 dagen in slaagt om niet gepakt te worden en er in slaagt om België te verlaten op het eindpunt, wint Klopjacht.

'Grond' (NIEUW)
Wie als moslim in België het loodje legt, zadelt zijn nabestaanden op met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in het land van herkomst? Wanneer Ishmael – Smile voor de vrienden – het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: 'Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…' Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora. Dat is het verhaal van de nieuwe fictiereeks 'Grond'.

Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans zijn de regisseurs van dienst. Adil en Bilall verdienden hun strepen met enkele succesvolle producties in binnen- en buitenland zoals 'Black', 'Patser' en recent de Amerikaanse box office hit 'Bad Boys For Life'. Mathieu heeft heel wat ervaring met zowel Nederlandstalige als Franstalige producties zoals 'Unité 42', 'Gent West' en 'Vermist'. 'Grond' kon voor het script rekenen op Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. Zij schreven onder andere ook 'Bevergem'.

De cast bestaat uit een brede mix van acteurs en actrices met o.a. Yassine Ouaich ('GR5'), Charlotte De Bruyne ('De Twaalf'), Barbara Sarafian ('Gevoel Voor Tumor'), Tom Vermeir ('De Twaalf'), Reinhilde Decleir ('Beau Séjour'), Saïd Boumazoughe ('Patser'), Mourade Zeguendi ('Gina & Chantal'), Ahlaam Teghadouini ('Hoodie'), Dries Heyneman ('Bevergem'), Ward Kerremans ('Penoza'), Emilie De Roo ('16+') en Wannes Cappelle ('Bevergem').

'Grond' gaat later dit najaar in wereldpremière op Play4 en nadien ook op Streamz. Netflix covert de rest van de wereld en zal de reeks op latere datum ook in België aanbieden.

'Missie Griekenland' (NIEUW - werktitel)
Toen ze twee jaar geleden met een zeilboot de Atlantische Oceaan overstaken, smeedden Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham een band voor het leven. Allebei beseften ze dat weg van de wereld de tijd nemen om na te denken over het leven en te ontspannen, te lachen, te genieten van de eenvoudige dingen, een krachtig mentaal medicijn is in deze hectische tijden. Dit najaar wacht Jani en Otto-Jan een niéuwe odyssee, en die is Griekser dan ooit. In hun vakantiehuis op Sifnos, een klein eiland in de westelijke Cycladen, nodigen ze acht bekende gasten uit om bij hen tot rust komen, en weer energie op te doen. Alleen: wie die gasten zijn, weten ze niet op voorhand.

Of de twee goeie gastheren zijn, zal nog moeten blijken, want ze zullen voor alles op zichzelf aangewezen zijn. Een propere kamer, een copieus avondmaal, de klok rond entertainment… Zodra een gast toekomt, is het improviseren geblazen, en hebben ze 48 uur om hem of haar als herboren op de ferry huiswaarts te krijgen. Hierbij maken ze gretig gebruik van al wat Sifnos te bieden heeft, daarin bijgestaan door de immer sympathieke eilandbewoners. Een frisse duik in het kobaltblauwe water, een culinaire verrassing in een van de typische taverna’s of gewoon een goed gesprek op een witgepleisterd dakterras… Niks moet, alles mag. De schoonheid ontdekken van Sifnos en zijn inwoners, en een totaal andere kant leren kennen van Jani, Otto-Jan én hun gasten? Dat kan later dit najaar in het nieuwe Woestijnvis-programma 'Missie Griekenland' (werktitel).

'Viervoeters' (NIEUW)
Een hond is meer dan een huisdier, het is een vriend voor het leven waar lief en leed mee gedeeld wordt. Hoewel heel wat mensen op zoek zijn naar fijn hondengezelschap, komen ze maar al te vaak terecht bij malafide broodfokkers. Ondertussen wachten jaarlijks nog steeds zo’n 4000 honden in het asiel op een nieuwe thuis. De asielen zitten dan ook overvol en het aantal asielhonden blijft toenemen. Ook corona lijkt voor een pijnlijke stijging te hebben gezorgd. In het nieuwe televisieprogramma 'Viervoeters' gaan Vlaanderens liefste hondenfluisteraars Dominique Van Malder en Joris Hessels proberen om dat probleem voor een groot deel op te lossen. Zij willen zoveel mogelijk honden koppelen aan nieuwe baasjes en hen opnieuw een warm nest bezorgen.

Samen zorgen ze voor de nodige fun en leven ze mee met de baasjes en hun (toekomstige) hondje in de zoektocht naar de ideale match. En ook de baasjes krijgen alle hulp bij het kiezen van hun trouwe viervoeter. Dominique en Joris worden immers bijgestaan door een team van experten: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout), Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Dat doen ze met als ultieme doel om iedere hond een liefdevolle thuis te geven.

'De Verhulstjes Saint-Tropez' (NIEUW)
Bienvenue à Saint-Tropez! Want dit seizoen verwelkomen 'De Verhulstjes' ons in hun prachtige villa aan de Franse Rivièra. De badstad die wereldberoemd werd door de ravissante Brigitte Bardot, de kolerieke doortocht van Louis de Funès en de vele amoureuze en glamoureuze avonturen van de rich and famous. Gert en zijn Verhulstjes verloren er hun hart aan zon, zee en rosé en brengen er hun verdiende zomervakantie door en dit najaar mogen wij mee! Do you do you do you St-Tropez!

'James De Musical' (NIEUW)
Wat hebben Priester Daens, Jezus en de Leeuwenkoning met elkaar gemeen? Een bijzonder kapsel hoor ik je luidop denken? Klopt. Maar bovenal: ze hebben allemaal een musical over hun eigen leven gekregen. Waarom bestaat er nog geen musical van onze eigen Vlaamse sterren? Daar brengt James Cooke verandering in! James ontvangt acht centrale gasten in het NT Gent. Niels Destadsbader, Philippe Geubels, De Pfaffs, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, Natalia, Gert Verhulst en Margriet Hermans laten zich verrassen met een musical over hun leven. Persoonlijke en verrassende verhalen (neen, je weet echt nog niet alles over bekend Vlaanderen). Kleine en grote emoties. Een lach en een traan. Maar vooral heel veel show. En jij kan erbij zijn. Vanop de allereerste rij.

'Scheire en de Schepping' (NIEUW SEIZOEN)
'Scheire en de Schepping' is back from the future met een gloednieuw seizoen en een karrenvracht aan wonderlijke wetenswaardigheden. Lieven Scheire wordt bijgestaan door eenmansorkest Stijn Cole, vier onwetende, maar uitzonderlijk goed geschapen panelleden en alziende entiteit Googleman. Er komt ook elke week een vorst der vorsers langs: een schepper die ons verbaast met een ongeziene uitvinding of verrassend onderzoek. Wat is het eenzaamste geluid ter wereld, hoe print ik een lever en waarom ga je beter niet samenwonen met een dolfijn? Je komt het allemaal te weten in het studiolabo van Lieven Scheire en zijn vorsende medemensen.

'Huizenjagers Buitenland' (NIEUW)
Na een woelige periode waarin reizen zo goed als onmogelijk was, komt er dit najaar een vervolg op het succesvolle 'Huizenjagers'… in het buitenland! In de nieuwe reeks Huizenjagers Buitenland trekken makelaars deze zomer met hun kandidaat-kopers naar Toscane, Costa Brava, Silver Coast, Algarve, de Provence, Kreta en Tenerife. Van een gezellige bungalow met een zwembad tot een afgelegen woning in de bergen. Alles kan en niets is teveel gevraagd voor de 'Huizenjagers' van dienst. De bekende Huizenjagers-formule blijft behouden, maar er is wel een grotere rol weggelegd voor de regio en de lokale bezienswaardigheden.

Heel wat Belgen laten zich verleiden tot de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland en elke dag opnieuw overwegen andere landgenoten om hetzelfde te doen. Over de landsgrenzen heen liggen er immers heel wat parels van huizen voor het grijpen, maar hoe vind je die ideale vakantiewoning? De makelaars van dienst wonen stuk voor stuk in hun nieuwe moederland. Ze kennen de streken dus als hun broekzak en hun broekzak zit vol streken.

In 'Huizenjagers Buitenland' strijden elke week drie makelaars naar goede gewoonte om de gegeerde trofee. Zij zetten alles op alles om elke dag opnieuw een huis te verkopen aan de veeleisende kandidaat-kopers. Wie op het einde van de week het meeste punten weet te verzamelen, kroont zich tot winnaar.

UEFA Europa League & UEFA Europa Conference League (NIEUW)
Wie na de passage van de Rode Duivels en de knappe overwinning van Italië op het EK maar niet genoeg kan krijgen van Europees voetbal, zit vanaf dit najaar goed bij de Play-familie. SBS Belgium en Play Sports hebben namelijk de rechten verworven voor de livewedstrijden van de UEFA Europa League én de nieuwste Europese voetbalcompetitie: de UEFA Europa Conference League. De komende drie jaar – van 2021 tot 2024 – meten onze Belgische clubs zich met de Europese grootmachten. De wedstrijden van beide topcompetities zullen telkens afgewerkt worden op donderdag en zijn te zien op Play4 of Play6.

Gilles De Coster staat in voor de presentatie en verzorgt de voor- en nabeschouwing. Bart Raes is de vaste commentator van dienst. Ook Play Sports Open zal elke speeldag een wedstrijd uit deze competities live uitzenden, en net als vorig jaar zijn minstens vier wedstrijden per speeldag te bekijken via Play Sports.

'Sports Late Night'
Ook in 2021 blijven Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys met 'Sport Late Night' op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen. Ze blikken daarnaast vooruit op de volgende speeldag en werpen een blik op het klassement. Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag.

'De Rechtbank' (SEIZOEN 11)
Wat als je zo erg verslaafd bent dat je niet meer weet dat je gisteren je vriendin bont en blauw geslagen hebt? Of wat als de politie je tegenhoudt terwijl je 70km/u rijdt met een elektrische step?

Diefstal, oplichting, stalking of een corona-overtreding. In het elfde seizoen van 'De Rechtbank' zit je weer op de eerste rij. Straffe zaken en getuigenissen waarin beklaagden en rechtzoekenden hun verhaal doen. Want: wat als je terugkeert uit het buitenland en er woont plots iemand anders in je gehuurde appartement? Wat als je samen met 17 vrienden betrapt wordt op een huisfeest tijdens de lockdownperiode? Of wat als je meerijdt met vrienden en er bij een controle een rugzak vol drugs in de auto wordt gevonden? Ook dit seizoen nemen de rechters je mee achter de schermen. En tonen ze hoe moeilijk het soms is om knopen door de hakken, het recht te laten geschieden en eerlijke vonnissen te vellen.

De rechters van het elfde seizoen van 'De Rechtbank' zijn: politierechter Dominique Reyniers (Antwerpen), politierechter Chris De Roy (Sint-Niklaas), onderzoeksrechter Miriam Schoors (Leuven), afgevaardigd vrederechter Jo Vanbelle (Elsene), vrederechter Jan Vandeborne (Maasmechelen), correctionele rechter Sandrine Hermant (Charlerloi), correctionele rechter Guido Casier (Kortrijk), onderzoeksrechter Laurence Wauthier (Charlerloi). En ook een bekend gezicht van het voorbije seizoen: politierechter Marco Ossena Cantara (Verviers).

Het elfde seizoen van 'De Rechtbank' wordt ook opgeluisterd door een spraakmakende podcast.

'De Slimste Mens ter Wereld' (SEIZOEN 19)
Prossimamente verbreekt de capi di tutti quizi, de quizfather der televisiewereld, Erik Van Looy zijn jaarlijkse omertà en maakt hij de kandidaten bekend die dit najaar zullen strijden, zweten en weten om de meest gegeerde titel van slimste mens ter wereld. Zou het Niels Destadsbader, Laura Tesoro, Dorian Liveyns, Jan Verheyen of Sandra Bekkari kunnen zijn? Wie gaat dit seizoen voor een monster record deelnames à la Ella? Krijgen we opnieuw een exclusief vrouwelijke finale? En wie volgt Catherine Van Eylen op en neemt de begeerde oorkonde mee naar huis? Veel vragen maar vooral ook veel antwoorden in het negentiende (!) seizoen van 'De Slimste Mens ter Wereld'.

'De Cooke & Verhulst Show' (SEIZOEN 2)
James Cooke en Gert Verhulst zijn dit najaar opnieuw onze gastheren van de best bekeken talkshow van het moment. Frisse televisie, fijngevoelige onderwerpen en meer diepgang in de gesprekken. Want aan tafel bij Gert en James moet alles bespreekbaar zijn. Daarvoor krijgen ze heel wat vaste gasten over de shiny floor want Tine Embrechts, Margriet Hermans, Rani De Coninck, Amelie Albrecht,  Lotte Vanwezemael en Herman Brusselmans zorgen dit najaar mee voor verfrissing in een ongetwijfeld warm televisieseizoen.

'Bake Off Vlaanderen' (SEIZOEN 5)
Geen zee, strand en wind in het vijfde seizoen van 'Bake off Vlaanderen'. Dit jaar wordt de iconische witte tent opgebouwd in het prachtige domein van het Rubenskasteel in Elewijt. Wel terug van de partij zijn gastheer Wim Opbrouck, juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender samen met tien nieuwe gepassioneerde amateurbakkers. Dit seizoen krijgen de bakkers onder meer hoog bezoek van niemand minder dan de 'koning van de klassiekers'. Wie zich de winnaar van 2021 mag kronen krijgt u allemaal te zien in het najaar op Play4.

'Junior Bake Off Vlaanderen' (SEIZOEN 2)
Gastheer Jeroom Snelders, juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone zijn dit najaar terug de steun en toeverlaat van de junior amateurbakkers in het tweede seizoen van 'Junior Bake Off Vlaanderen'. Gedurende zes weken strijden acht nieuwe jonge amateurbakkers vol passie, liefde en flower power en dat doen ze - net als hun volwassen tegenhangers - in de tuin van het prachtige domein van het Rubenskasteel in Elewijt. Wie volgt Cato op en mag zich kronen tot ‘Beste Junior Bakker’ in het tweede seizoen van 'Junior Bake Off Vlaanderen' en wie is toch dat geheimzinnig engeltje dat onze wall siert?

Het resultaat van de jonge baktalenten zal eerst gratis bij Telenet te zien zijn voor alle Telenet TV-klanten, later op Play4.

'Dancing with the Stars' (SEIZOEN 3)
Na James Cooke, danste Julie Vermeire zich met een brede glimlach naar de overwinning in het afgelopen seizoen van 'Dancing With The Stars'. En na anderhalf jaar zonder de bikkelharde competitie wegens corona, gaat de danswedstrijd opnieuw door. In 2021 gaat Play4 dus op zoek naar de best dansende BV in een derde seizoen van de succesvolle liveshow. Een brede waaier aan bekende gezichten gaan dé dansuitdaging van hun leven aan en pushen hun lichaam tot het uiterste op de dansvloer. Jive, tango of modern, de kandidaten moeten in elke stijl zien uit te uitblinken en de jury verwacht niets minder dan een prestatie van professioneel topniveau. Welk koppel heeft de beste moves en weet de jury en de kijkers thuis te verleiden? De eerste kandidaten zijn alvast bekend: Olympisch kampioene Nina Derwael en #LikeMe-ster Maksim Stojanac.


Lees ook:
Najaar Play5: fun, no-nonsense reality en fictie
Najaar Play6 en Play7: USA, all day en romantisch drama
Dit najaar ook nieuwigheden op GoPlay.be
Nieuwe docureeksen dit najaar op Play Sports Open

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers