Deze gasten zie je in het achtste seizoen van 'Het Huis'

donderdag 24 november 2022
Foto: Eén © VRT 2021

Vanaf maandag 12 december graaft Eric Goens opnieuw 24 uur lang in de ziel van acht bekende en intrigerende gasten in 'Het Huis'. In het achtste seizoen praten onder andere programmamakers Wim Lybaert en Pedro Elias, zangeres CAMILLE en olympisch turnkampioene Nina Derwael openhartig over hun leven.

​Het is een beproefd recept: de gasten worden weggehaald uit hun gewone leefwereld en verblijven 24 uur lang in 'Het Huis'. Geen afleidingen, geen partners of kinderen, enkel hun eigen leven passeert de revue. In de fotokamer hangt de collage van hun leven, in de kinderkamer flitst hun jeugd voorbij en in de gevreesde sportkamer worden hun fysieke grenzen opgezocht. 'Het Huis' is voor de gast een confrontatie met zichzelf: soms keihard of verbijsterend, soms aangrijpend of verhelderend. En het bezoek van de mystery guest zorgt telkens voor extra verrassingen.


De eerste gast van het achtste seizoen is Wim Lybaert. De guitige bestuurder van 'De Columbus' legt een hele dag zijn ziel bloot in 'Het Huis'. Iedereen denkt Wim te kennen vanop televisie, maar in 'Het Huis' verrast hij. 'Wim is een van de meest gelaagde gasten die ik ooit ontvangen heb', vertelt Eric Goens. 'Van levensgenieter, over eeuwig bezorgd en licht ontvlambaar, tot religieus. Je krijgt hem niet in een hokje geduwd.' Vanuit het diepe West-Vlaanderen komt er hoog bezoek voor Wim, dat hem tot tranen toe beroert.

Pedro Elias zal zoals gewoonlijk de kijker aan het lachen brengen, maar ook ontroeren en verbazen. Eric overloopt met Pedro zijn opmerkelijke levensverhaal en laat geen enkele anekdote onbesproken. En dat zijn er veel, heel veel. Pedro’s verrassingsgast is zijn beste vriend en acteur Rik Verheye. De twee boezemvrienden zorgen voor een bonte avond in 'Het Huis'.

​Ook olympisch turnkampioene Nina Derwael komt langs in 'Het Huis'. De amper 22-jarige Nina toont zich van haar meest verrassende kant. Ze praat over haar markante levensloop en pakt uit met het grootste geheim uit haar studententijd. Nina voert ook haar kunststuk vanop de Olympische Spelen in Tokio opnieuw op en haalt andere acrobatische toeren uit in 'Het Huis'.

En zangeres CAMILLE is de jongste gaste ooit in 'Het Huis'. Zij zorgt met haar passage uiteraard voor vuurwerk.

Daarnaast komen deze gasten langs in het nieuwe seizoen van 'Het Huis': zanger Sam Bettens verlaat even de Verenigde Staten en vertelt inspirerend over zijn transitie en zijn gezin. Ook kersvers CD&V-voorzitter Sammy Mahdi komt langs. Ook zanger Stijn Meuris toont zijn ware innerlijk: geen blad voor de mond, geen uit-knop, maar vooral pakkend en vertederend. Tot slot blaast hitmachine en dj Regi Penxten even uit na een druk jaar en vertelt hij openhartig over zijn geanimeerde leven.

'Het Huis', vanaf 12 december elke maandag om 20.40 uur op Eén.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers