Deze 4 njam!-chefs spelen met vuur

zaterdag 28 mei 2022
Foto: njam! - © Studio 100 2022

Vanaf 29 mei worden alle BBQ-liefhebbers verwend op njam!. In het gloednieuwe programma 'Open Vuur' gaan grillmasters Dominique Persoone en Jord Althuizen een weekje back to nature om te koken op open vlammen en hete kolen.

Daarvoor mochten ze allebei een extra gast uitnodigen om als team het andere duo het vuur aan de schenen te leggen. De meest fantastische barbecue-technieken en smaakvolle geroosterde gerechten komen samen in één programma op de lekkerste zender van het land.


Vier chefs, twee teams en één passie: barbecueën. Dat zijn de ingrediënten van 'Open Vuur'. Voor team Nederland zetten BBQ-koning Jord Althuizen en de officiële 'master of pasta' Sarah Puozzo het hart van de njam!-kijkers in vuur en vlam met hun barbecue-creaties. Smokey Bourgondiër Dominique Persoone en vlees-lover Tom Degroote houden de Belgische eer hoog met allerlei geroosterd lekkers. De chefs bereiden heerlijke BBQ-klassiekers met een originele twist, maar ook hun competitieve aard komt bovendrijven wanneer ze elkaar willen aftroeven met allerlei spectaculaire kooktechnieken. Ze maken een heleboel low & slow-bereidingen op een open vuur met als belofte mals vlees en krokante jasjes.

Dominique Persoone & Tom Degroote
Als een van de vertrouwde njam!-gezichten hoeft Dominique Persoone weinig introductie. De Bruggeling is verzot op chocolade, maar de trouwe njam!-kijkers weten intussen dat Dominique ook verslaafd is aan barbecueën. Hij is een vaste gast in de zomerprogramma’s van njam! en als het aan hem lag, zou er bij hem thuis elke dag een BBQ-feest zijn.  

Tom Degroote is sales-ambassador bij ‘s lands bekendste beenhouwer Dierendonck en kent alle geheimen van 'the world of meat'. Hij is thuis in de keukens van de beste restaurants en helpt chefs het beste stuk vlees te kiezen voor hun bereidingen. Als punkrocker in hart en nieren werpt hij zich altijd met de voeten vooruit en met een zak vol goesting en humor in het leven.

Jord Althuizen & Sarah Puozzo
Als tv-chef en horeca-ondernemer is Jord van vele markten thuis maar hij omschrijft zichzelf liefst als een pyro-culinair avonturier. In 2010 startte hij Smokey Goodness op, met als missie Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur. Op njam! was Jord al eerder te zien in het programma 'De Zomerkeuken'.

Sarah Puozzo is culinair journalist, redacteur en expert in de Italiaanse keuken. Onder de vleugels van haar Venetiaanse familie leerde ze al heel jong Italiaanse gerechten te maken. Later ging ze naar Italië en Frankrijk om chefsopleidingen te volgen bij gerenommeerde scholen en niet veel later richtte ze de eerste pasta academy van de benelux op. Koken doet ze het liefst in de natuur, wat voor haar een culinaire speeltuin is.

Spektakelstukken
Sarah gaat 'alla Italiana' met Bistecca Fiorentina op de barbecue en pitmaster Jord blijft een hele nacht op voor een slow roasted & smoked varkentje in een zelfgebouwde brick pit. Goede vrienden Dominique en Tom roosteren een lam 'asado style' en serveren er drunken smokey tomaten bij. Dat zijn slechts enkele van de spektakelstukken uit de avontuurlijke nieuwe tv-reeks.


'Open Vuur', vanaf 29 mei elke zondag een nieuwe aflevering om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers