'De Zoon van Artan': nieuwe historische fictiereeks op Ketnet - VIDEO

dinsdag 4 augustus 2015

Momenteel lopen de opnames van de historische fictiereeks 'De Zoon van Artan', die dit najaar op Ketnet te zien is. Dinsdag maakte Ketnet meet details bekend.

'De Zoon van Artan' is een ridderverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen, met heel wat bekende Vlaamse acteurs zoals Geert Van Rampelberg, Louis Talpe, Kim Hertogs, Kobe Van Herwegen en Wannes Cappelle.


Voor 'De Zoon van Artan' leerden de acteurs zwaardvechten en paardrijden. Onder andere Geert Van Rampelberg en Kobe Van Herwegen vertellen in onderstaande video over hun ervaringen met de lessen. Ook enkele beelden achter de schermen en van de repetities komen aan bod.

Het verhaal
In 'De Zoon van Artan' wil het hoofdpersonage, Wolf, wraak nemen op de draak die zijn vader Artan gedood heeft. Samen met zijn vrienden Friso en Cara richt hij een verbond op om het monster te overwinnen. Maar zijn oom Sieg heeft zo zijn eigen redenen om Wolfs queeste te verhinderen - en wordt zijn meest geduchte tegenstander...

De serie speelt zich af in het verre verleden, maar bevat heel wat elementen die voor kinderen van nu herkenbaar zijn: vriendschap, angsten overwinnen, het verwerken van verlies, de keuze tussen goed en kwaad, zelfopoffering… Dat allemaal overgoten met wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel maken van 'De Zoon van Artan' een verhaal vol spanning en avontuur.


De cast
De cast van 'De Zoon van Artan' bestaat onder andere uit Lander Severins (Wolf), Ferre Vuye (Friso), Margot Baars (Cara), Stefaan Degand (Balthasar), Geert Van Rampelberg (Sieg), Ernst Ter Linden (Radbout), Kobe Van Herwegen (Ingmar), Marc Lauwrys (Arnout), Robby Cleiren (Diederik) en Louis Talpe (Artan).

Het verhaal van 'De Zoon van Artan' is geschreven door Klaus Verscheure. Hij schreef ook samen met Wout Thielemans het scenario. 'De Zoon van Artan' is een coproductie tussen Cine3 als hoofdproducent en co-producenten Danse La Pluie en Bijker film. De reeks wordt financieel mogelijk gemaakt door Ketnet/VRT, het VAF/Mediafonds, de Belgische Tax Shelter en door AVRO/TROS (NL).

'De Zoon van Artan' is dit najaar te zien op Ketnet.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
ketnet

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers