De Warmste Week opent inschrijvingen voor vijf Warmathons

maandag 24 oktober 2022
Foto: De Warmste Week - © VRT 2022

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor de Warmathons van De Warmste Week. Die vinden dit jaar plaats in vijf steden: Brugge, Sint-Niklaas, Brussel, Mechelen en Leuven.

In de week voor kerst kunnen alle sportievelingen vlammen tegen kansarmoede en zo het goede doel steunen. Wees er snel bij en schrijf je in op dewarmsteweek.be.Op maandag 19 december gaat de slotweek van De Warmste Week van start. MNM, Studio Brussel, Ketnet en Eén maken dan zes dagen lang radio en televisie vanuit Hasselt. Maar ook in de rest van Vlaanderen zal de temperatuur de hoogte ingaan. Sportievelingen kunnen namelijk hun beste beentje voorzetten op vijf locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel.

Van maandag tot en met vrijdag kan jong en oud telkens in een andere stad komen lopen of wandelen. Op iedere locatie staat een bekende ambassadeur klaar om mee te sporten. Op maandag 19 december geeft Stephanie Planckaert het startschot in Brugge. Op dinsdag is het aan Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou, op woensdag volgt Brussel met Mathias Vergels en donderdag Mechelen met Dieter Coppens. Op vrijdag sluit Maksim Stojanac de Warmathons af in Leuven.

Stephanie Planckaert: 'Ik was superblij toen ze me vroegen om mee te werken. Zeker in de huidige tijden is het eens zo belangrijk om er voor elkaar te zijn. Als we met deze Warmathons ons steentje kunnen bijdragen is dat met het grootste plezier! Ik heb al heel wat vrienden opgetrommeld om mee te komen lopen. Samen vlammen we tegen kansarmoede!'

Mathias Vergels: 'Het thema van De Warmste Week ligt mij zeer nauw aan het hart. Ik deel al sinds mijn puberteit regelmatig voedsel uit in Brussel aan mensen in kansarmoede. Jammer genoeg zie ik het probleem steeds groter worden. Daarom is het nú tijd om in actie te schieten en De Warmste Week te steunen.'

Het leuke aan de Warmathons is dat je zelf bepaalt hoeveel rondjes je loopt of wandelt. Een rondje is gemiddeld 3,2 kilometer en deelnemen kan vanaf 14 uur tot 20.30 uur. In het centrale Warmathon-dorp zorgen top-dj’s voor de beste loopbeats en moedigen bekende VRT-gezichten de sportievelingen aan. Je kan er ook een hapje eten of iets drinken.

Maandag 19 december - ’t Zand in Brugge met Stephanie Planckaert  
Dinsdag 20 december – Domein De Ster in Sint-Niklaas met Sarah Mouhamou  
Woensdag 21 december – Het Koning Boudewijnstadion in Brussel met Mathias Vergels   
Donderdag 22 december – De Grote Markt in Mechelen met Dieter Coppens   
Vrijdag 23 december – Parking stadion OH Leuven in Leuven met Maksim Stojanac

Inschrijven voor de Warmathons
Inschrijven voor de Warmathons kan vanaf vandaag via dewarmsteweek.be. Zorg dat je erbij bent en breng je familie, vrienden en collega’s gerust mee. Deelnemen kost 15 euro en daarmee steun je de 270 projecten van De Warmste Week rond het centrale thema kansarmoede. Het is ondertussen al de zesde keer dat De Warmste Week de Warmathons organiseert. De laatste editie vond plaats in 2019.

De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die als hoofdpartner mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen in beweging wil brengen. Het kraanwater voor de bevoorrading van de lopers en wandelaars tijdens de Warmathons wordt gratis aangeboden door de Vlaamse waterbedrijven.

De Warmste Week is een project van VRT, met Ketnet, Eén, VRT MAX, Studio Brussel en MNM als dragende merken. Om de projecten van De Warmste Week te steunen richtte VRT het DWW Fonds op bij de Koning Boudewijnstichting.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers