De trailer van de allereerste bioscoopfilm van 'De Zonen van Van As' is er!

donderdag 10 november 2022
Foto: © RV Productions/Just Entertainment 2022

Na vijf succesvolle seizoenen op televisie zijn 'De Zonen van Van As' helemaal terug van (even) weggeweest. Vanaf 7 december krijgt de komische serie een tweede leven in de bioscoop met de langspeelfilm 'De Zonen van Van As – De Cross'.

De eerste beelden werden reeds gelost, maar nu is ook de officiële trailer klaar. Bekijk hier de beelden van het leukste familiebedrijf van het land en hun onvergetelijke avontuur op de cross:Voorafgaand aan de bioscooprelease zijn er tal van avant-premières voorzien in aanwezigheid van de cast. Tickets voor deze voorstellingen zijn nu al te koop.

​29/11: Kinepolis Brugge en Kinepolis Oostende
​30/11: Euroscoop Genk en Kinepolis Hasselt
​02/12: Siniscoop Sint-Niklaas en Kinepolis Gent
​03/12: Cityscoop Roeselare en Kinepolis Kortrijk
​04/12: UGC Mechelen, UGC Turnhout en Studio Geel
​05/12: Ciné-Aalst Palace
​06/12: UGC Aarschot en Kinepolis Leuven

De firma Van As mag als lokale hoofdsponsor een prestigieuze cyclocrosswedstrijd organiseren. Wanneer er daags voor het evenement een brand uitbreekt op het terrein, denkt Frans, de oprichter van de firma Van As, dat er sabotage in het spel is. Al zijn stoppen slaan door en de pater familias hijst zich uit zijn fauteuil om als een echte Clint Eastwood de slechterik uit te schakelen. Maar is alles wel wat het lijkt…?

Cast
​Naast pater familias Jaak Van Assche tekent de voltallige hoofdcast present voor de film: Carry Goossens, Ben Segers, Peter Van den Eede, Peter Thyssen, Rilke Eyckermans, Tania Kloek, Jonas Van Geel, Wouter Bruneel en Maaike Cafmeyer. Naast hen duiken nog tal van andere verrassende namen op waaronder Camilia Blereau, Luk Wyns, Vincent Van Sande, Carlos Schram, Daan Hugaert, Vic De Wachter en Jakob Beks.

​Zanger Sam Gooris, (ex)wielrenners Erwin Vervecken, Bart Wellens, Niels Albert, Tom Meeusen, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, en last but not least sportcommentatoren Paul Herygers en Michel Wuyts, zorgen dan weer voor leuke cameo’s in de film.

Het scenario van de film werd geschreven door Johan Heselmans en Dirk Thys en de regie was in handen van Thomas De Cock. Thomas regisseerde eerder de series 'David', drie seizoenen van 'De Zonen van Van As' en 'Gina en Chantal'.

'De Zonen van Van As – De Cross' is een productie van RV Productions. De film komt tot stand met steun van de tax shelter maatregel van de Belgische federale overheid en wordt vanaf 7 december in de Belgische bioscopen verdeeld door filmverdeler Just Entertainment.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Eind jaren 80 vocht Freddie Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

'Freddie: The Final Act', om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers