'De Spor': het voetbalavontuur van Rik Verheye en Sam Kerkhofs

woensdag 29 november 2023
Foto: GoPlay - © SBS Belgium 2023

Geen ontspoorde grap, wel een ontspoorde jongensdroom De bal is aan het rollen. Acteur en televisiemaker Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalcub gekocht: Sporting Hasselt, bij de Limburgse fans beter bekend als 'De Spor'.

Rik en Sam laten zich al een tijdje volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. En vanaf 28 november nemen ze gans Vlaanderen mee achter de schermen van hun avontuur en geven ze een unieke inkijk in hun leven, hun ontspoorde jongensdroom en hun werk als kersverse voorzitters. De docureeks is vanaf 28 november wekelijks te volgen op GoPlay.


Sam en Rik zijn ambitieus. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en Sporting Hasselt zo snel mogelijk laten promoveren. Op een financieel gezonde manier. En dat terwijl veel clubs in België te koop staan of in buitenlandse handen zijn. Maar kan je met een beperkt budget een traditieclub nieuw leven in blazen? En wat komt er allemaal kijken bij het voorzitterschap? Van de jacht op een nieuwe spits tot het herstellen van een kapotte droogkast. Bij Club Brugge of Anderlecht geen job voor de voorzitter, voor Sam en Rik wel.

Maar 'De Spor' is veel meer dan voetbal. 'De Spor', dat zijn de fans, dat is de community. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. Wat vinden zij ervan dat een bekende acteur en een ondernemer plots hun club overnemen? En staan Rik en Sam meteen in de gratie van het Vettig Hoekske, de spionkop van 'De Spor'?

Volg het allemaal wekelijks in 'De Spor'
​Tot het einde van het voetbalseizoen te volgen op GoPlay.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers