'De Pappenheimers' geen succes in Nederland

dinsdag 11 juni 2024
Foto: RTL - © Tom Cornelissen 2023

Erik Van Looy zal zich bij zijn eerste Nederlandse programma best wel iets anders voorgesteld hebben. 'De Pappenheimers' is na drie afleveringen een verloren zaak. Nederlandse kijkers liggen niet wakker van het Vlaamse format.

'De Pappenheimers' was jarenlang een tv-hit bij ons en nadat Van Erik Van Looy vorig jaar een exclusieve samenwerking met de commerciële zender RTL4 aanging, is het het eerste programma dat hij er mocht presenteren. Maar de kijkcijfers vallen behoorlijk tegen, zo weet Het Nieuwsblad.


Het programma begon met om en bij de 660.000 kijkers. Dat is ook al geen monsterscore, maar qua marktaandeel zat het wel goed. De derde aflevering die deze week werd uitgezonden, kon nog amper 290.000 live kijkers boeien.

De Nederlandse tv-criticus en ex-programmadirecteur bij SBS in Nederland, Tina Nijkamp, legt in haar commentaar een paar pijnpunten bloot. Ze vindt Erik Van Looy 'behoorlijk onverstaanbaar' en ze merkt ook op dat hij 'veel van zijn kaartjes' afleest.

Na 'De Pappenheimers' gaat Erik Van Looy nog een ander programma maken voor RTL4. Ongetwijfeld hopen hij én RTL dat dit beter zal aanslaan bij het publiek.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers