De Oscars live te zien op GoPlay en Play More Cinema

donderdag 2 maart 2023
Foto: GoPlay - © SBS Belgium 2023

In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart is het zover: de jaarlijkse uitreiking van de Oscars. Dit jaar krijgt de awardshow een éxtra Belgisch tintje want de gelauwerde film 'Close', geregisseerd door Lukas Dhont, werd genomineerd in de categorie 'Beste Internationale Film'.

Telenet zendt de Oscars traditiegetrouw uit via Play More Cinema, maar de livestream kan je ook volgen via GoPlay. Op die manier kan heel Vlaanderen supporteren voor 'Close'. Maandag collectieve snipperdag?


Panel van filmliefhebbers
Hopelijk ben je goed uitgerust, want de awardshow start om 1.00 uur plaatselijke tijd. Een halfuur voor de ceremonie start, blikt een panel van bekende koppen en filmliefhebbers, rechtstreeks vanuit Play Zuid in Antwerpen, al vooruit op de kansen van 'Close'.

Dat panel bestaat dit jaar uit Jan Verheyen, Erik Van Looy, Robin Pront, Jennifer Heylen en moderator Britt Valkenborghs. Ook tijdens de pauzes in de US zorgt het panel voor livecommentaar vanuit de studio over de filmtoppers en de show. And there’s more: dit jaar is er voor het eerst ook publiek aanwezig in de studio bij de opnames. De cast en crewleden van 'Close' volgen het gebeuren –bijna- vanop de eerste rij, in nauwe samenwerking met Lumière, de distributeur van Close in België.

'De Oscars zijn de enige filmprijzen die er écht toe doen, en het Oscargala is het grootste filmfeest van het jaar. Dit jaar is het nog extra spannend omdat 'Close' voor België in de running is voor de Oscar voor de Beste Internationale Film. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s de uitreiking live te mogen meemaken en becommentariëren vanuit Play Zuid', aldus regisseur Jan Verheyen.

'Voetbalfans hebben het WK, wij hebben de Oscars! Ik kijk er zo naar uit deze nacht te beleven, vooral omdat dit jaar zo speciaal is met een Belgische nominatie. Wat heel de 'Close'-entourage doet voor de Belgische cinema is onwaarschijnlijk en het Oscar beeldje zou de kers op een al heel schone taart zijn. Wat er ook gebeurt, ik ga huilen', vertelt actrice en presentatrice Jennifer Heylen.

De awardshow is te bekijken via GoPlay en Play More Cinema vanaf 0.30 uur.

Slaap je toch liever een nachtje door? De samenvatting van de Oscars zal donderdag 16 maart om 23.05 uur uitgezonden worden op Play5, net na de Oscarwinnende film 'Bohemian Rhapsody'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers