'De Mol' gaat eilandhoppen langs de Canarische Eilanden

zondag 13 februari 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Wat was het woord van het jaar nu weer? Correct! Niet enkel taalminnend Vlaanderen, maar ook 'De Mol' start binnenkort met een enthousiaste dosis knaldrang. Want het nieuwe seizoen is meteen ook een jubileumeditie en voor zijn tiende verjaardag heeft 'De Mol' een onvergetelijk verrassingsfeestje in petto.

Dat de fans van 'De Mol' niet heel lang meer op hun honger moeten zitten werd zaterdag duidelijk toen Play4 in een kort spotje net voor de start van de finale van 'Dancing with The Stars' al enkele hints gaf over de locatie van dit tiende seizoen. Opmerkzame kijkers konden zowel de cöordinaten als de landvorm van de archipel ontwaren meteen na De Costers magische 'dag vrienden'.


Gilles De Coster bevestigde zopas het nieuws: 'Dit wordt onze tiende reis. Een jubileum dus, en dat mag en zal gevierd worden. Dit jaar hebben we dan ook niet één maar verschillende speelterreinen, want we gaan eilandhoppen langs de Canarische Eilanden. Een paradijselijk stukje Spanje langs de Afrikaanse westkust en het ideale decor voor dit tiende seizoen van De Mol. De eilanden zijn heerlijk zonzeker en zitten in het hart van veel Vlamingen die er graag op vakantie gaan. En toch zullen ook zij een heel nieuwe wereld ontdekken, want er is méér dan hotels en stranden. Veel, veel meer…'

'Lanzarote vormt het startpunt van onze ontdekkingstocht langs de Canarische Eilanden, maar natuurlijk niet de eindbestemming. Want het wordt een ontdekkingstocht met telkens een andere wereld die voor ons opengaat. Ikzelf was nog nooit in dit hoekje van de wereld geweest, maar mijn mond is geregeld opengevallen van de natuurpracht, de vulkanische landschappen en de mysterieuze binnenlanden vol adembenemende panorama’s. Dit was een ongelofelijke ontdekking.'

Gastheer Gilles De Coster trakteert een groep onbekende Vlamingen binnenkort dus op een strategisch potje island hopping . Starten doet 'De Mol' in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot.

Maar ook nu weer schuilt in de schaduw van dit zonovergoten spektakel een verrader. Een saboteur die de groep maar al te graag tegenwerkt op hun wonderlijke reis langs de Canarische Eilanden. En de eindbestemming halen is enkel weggelegd voor zij die de mol kunnen ontmaskeren.

Het tiende seizoen van 'De Mol' start binnenkort op Play4.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Heel Holland Bakt' (Omroep MAX)

Het thema is 'oost west, thuis best'. De bakkers beginnen met een fruitmand van botercrème. Hopelijk schieten de kandidaten niet uit hun slof tijdens de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelslofjes gemaakt worden. Geheel in het thema sluiten we af met een 'bak je droomhuis'-spektakelstuk.

'Heel Holland Bakt', om 20.25 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers