'De Keuken van Sofie' maakt zich op voor het najaar

vrijdag 9 augustus 2013

Wie dit najaar als eerste opnieuw haar opwachting maakt bij VTM, is lady chef Sofie Dumont. In een tweede seizoen van 'De Keuken van Sofie' zet zij elke weekavond in met een origineel recept dat ze vanuit haar tv- keuken deelt met de kijkers.

Een nieuw seizoen betekent voor 'De Keuken van Sofie' ook een nieuwe locatie. Toch zal de kijker dat niet zomaar opmerken, want de nieuwe keuken en het kruidentuintje stralen nog steeds dezelfde smakelijke en frisse stijl uit als Sofie’s vorige kookruimte. En dit is trouwens niet de enige nieuwigheid voor de tweede jaargang. Opnieuw gaat Sofie elke dag voor een compleet andere menu in haar tv-keuken.


Weekmenu van Sofie
Op maandag zal Sofie gerechtjes bereiden die met een centje minder minstens even lekker zijn. Kookliefhebbers met beperkt budget geeft ze zo de kans om voor een democratische prijs ook eens wat anders klaar te maken dan die zoveelste spaghetti of pizza van een kotstudent bijvoorbeeld. Op dinsdag gaat ze opnieuw steevast voor de klassiekers onder de bereidingen.

Iedere woensdag kookt Sofie dan weer met kids en verwelkomt ze een jonge souschef tussen 8 en 14 jaar in haar keuken. Samen met de kinderen kookt ze de maaltijd die haar gezelschap volledig zelf uitkiest voor de meest uiteenlopende redenen. Een lekker dessertje op een verjaardagsfeest, een verrassingsdiner voor de ouders,... Alle redenen zijn goed genoeg om het gezellig te maken in Sofie's tv-keuken.

Donderdag bewijst Sofie dan weer dat gezond koken ook heel lekker kan zijn. En op vrijdag gaat Sofie ten slotte opnieuw voor haar specialiteit en brengt ze een overheerlijk aanbod aan zoetigheden en desserten met een korstje. Want zeg nu zelf, met het weekend voor de deur verliest iedereen zich toch wel eens met plezier in een zoete zonde?

Seizoensgebonden themaweken
Bovenop de dagelijkse thema's waarin haar gerechten kaderen, houdt Sofie ook van themaweken. Maandelijks zet de topkok daarom haar creatieve kookkunsten in volgens een seizoensgebonden kookthema. In september laat Sofie haar inspiratie meedrijven op de zeegolven in 'De week van de Noordzee'. Van de klassieke gegratineerde mosselen en een gezonde mosselsalade over een lekker Noordzee-dessert tot zelfs een maaltijd die de smaak van mosselen zo weet te verpakken dat plots iedere kind ze graag lust. Het komt allemaal aan bod.

'De Keuken van Sofie' - week 1: maandag 26 tot vrijdag 30 augustus:

- Maandag: Sofie let op de centen - Macaroni 'Welkom thuis'
- Dinsdag: Sofie goes classic - Pepersteak met frietjes en salade
- Woensdag: Sofie kookt met kids - Kaiserschmarrn
- Donderdag: Sofie let op de lijn - Gestoomde zalmforel met portobello paddestoelen, tomaatjes en salade
- Vrijdag: Sofie met een korstje - Bokkenpootjes met marsepein

'De Keuken van Sofie', vanaf 26 augustus terug bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
dekeukenvansofie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers