De hel barst los in 'Familie': opperschurk maakt zijn comeback

vrijdag 17 mei 2024
Foto: VTM - © DPG Media 2024

Al wekenlang wordt er bij de 'Familie'-kijkers volop gespeculeerd. Wie is het onheilspellende personage Joris (Jan Sobrie) dat enkele maanden geleden zijn intrede maakte in de reeks en wat is hij van plan?

Het is Simon, het is Bert, het is Xavier Latour, het is Didier De Kunst: de gekste theorieën deden de ronde en kijkers gingen helemaal los bij deze spannende verhaallijn. Vanavond vielen de puzzelstukjes in elkaar en werd Joris’ geheim onthuld voor de kijkers. Met zijn komst blijkt één van de grootste opperschurken van weleer zijn comeback te maken in 'Familie'… Bert Van den Bossche.In 'Familie' was vrijdag te zien hoe Joris zijn medisch rapport inkeek en met een plastisch chirurg in Zuid-Afrika belde. Een duidelijke verwijzing naar het 'Familie'-boek 'Alter Ego' dat in 2021 verscheen met Bert in de hoofdrol. In dat verhaal was te lezen dat Bert plastische chirurgie overwoog om wraak te nemen op de Van den Bossches. Een voorbode voor zijn terugkeer in de reeks, zo blijkt. De kijker kreeg vanavond beelden te zien van hoe Bert in Zuid-Afrika een nieuw gezicht kreeg en na een chirurgische ingreep Joris werd. Spannende beelden die meteen het allerergste doen vermoeden. Waarom is Bert teruggekeerd? Waarom zoekt hij toenadering tot de Van den Bossches? Wat is hij van plan en wie loopt gevaar?

Dat Joris eigenlijk Bert is en bovendien ook verantwoordelijk blijkt te zijn voor de dood van Peter (Gunther Levi) en Marie-Rose (Martine Jonckheere), is voor de 'Familie'-kijkers ondertussen duidelijk. Maar niet voor de familie Van den Bossche zelf. Louise (Charlotte Sieben), Mieke (Caroline Maes), Véronique (Sandrine André)… één voor één laten ze zich langzaam voor hun kar spannen door Joris. Alleen Hanne (Margot Hallemans) ruikt onraad en stelt zich vragen bij zijn vreemde gedrag. Hoe loopt dit verhaal verder en voor wie loopt het slecht af?

De razend spannende weken richting de seizoensfinale lijken nu officieel ingezet.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers