DAZN/Eleven verwerft exclusieve rechten van de Professional Fighters League

vrijdag 24 maart 2023

Heuglijk nieuws voor de fans van gevechtssporten: dit weekend maakt de Professional Fighters League (PFL) zijn langverwachte debuut op ELEVEN.

Vanaf morgen 25 maart om 18.00 uur (undercard) en 19.30 uur (maincard), kunnen abonnees in België genieten van het opwindende spektakel van de gloednieuwe PFL Europe-competitie. Het reguliere PFL-seizoen begint op 1 april.


Joint venture met PFL en oprichting van PFL Europe
De PFL is de tweede grootste MMA-organisatie ter wereld. In vergelijking met andere MMA-competities is de PFL de enige die volgens een klassiek seizoensformat wordt georganiseerd (regulier seizoen, play-offs en kampioenschap). De vechters nemen het tegen elkaar op volgens het principe van ‘winnen en doorstoten’.

Vorig jaar ging DAZN een joint venture aan met de PFL voor de oprichting van PFL Europe. Daar strijden de meest getalenteerde MMA-vechters uit Europa tegen elkaar in Europese prime time. PFL Europe bouwt voort op het bestaande PFL-merk en de wereldwijde PFL-infrastructuur. Het doel is zondermeer om de belangrijkste Europese MMA-organisatie te worden.

Om de drie maanden vindt er een evenement van PFL Europe plaats op een toplocatie in een Europese stad. Hierin nemen 32 van Europa’s beste vechters het tegen elkaar op in vier gewichtsklassen. Het eerste toernooi vindt plaats op 25 maart in de Vertu Motors Arena in Newcastle (VK). Op 8 juli volgt het tweede evenement in de Verti Music Hall in Berlijn (Duitsland). De andere PFL Europe-toernooien worden georganiseerd in Parijs (Frankrijk) op 30 september en in Dublin (Ierland) op 8 december. Iedere keer wordt er een kampioen gekroond, die 100.000 Amerikaanse dollar wint en bovendien de kans krijgt om deel te nemen aan het wereldwijde PFL-seizoen.

James Frewin, internationaal vice-president PFL: 'We zijn opgetogen om de Professional Fighters League samen met Eleven te lanceren in België en Portugal. Naast het $1M PFL-seizoen lanceren we ook PFL Europe, dat op zaterdag 25 maart van start gaat in Newcastle. We kijken ernaar uit om de MMA-fans in België en Portugal te laten genieten van de beste evenementen dankzij het unieke format van het PFL-seizoen met onze partner ELEVEN.'

Massimo D’Amario, Managing Director Eleven België en Luxemburg: 'Met de PFL versterken we ons aanbod aan gevechtssporten op een ingrijpende manier. Dankzij de structurele samenwerking tussen DAZN en PFL verruimen we ons MMA-aanbod zowel kwalitatief als kwantitatief. Meer dan ooit is Eleven de ‘place to be’ voor de liefhebbers  van gevechtssporten.'

PFL vervoegt het uitgebreide sportaanbod van ELEVEN België
De PFL  past naadloos in het bestaande live sportaanbod van ELEVEN. In België genieten abonnees nu al van een aanzienlijk aanbod aan premium content, waaronder het beste van het Belgische voetbal (JPL, LSL, CPL) en het internationale voetbal (LaLiga, Serie A, FA Cup, Bundesliga, Ligue 1,...). Daarnaast omvat het aanbod ook gevechtssporten zoals UFC en Amerikaanse sporten zoals de NBA en de NFL. De PFL wordt geïntegreerd in de abonnementen en is beschikbaar zonder extra kosten. Op die manier kunnen fans optimaal genieten van de geweldige PFL-content.

Meerjarige overeenkomst voor exclusieve mediarechten omvat PFL Europe en PFL Global
Naast de joint venture voor PFL Europe heeft ELEVEN's moederbedrijf DAZN ook de exclusieve mediarechten op lange termijn verworven voor alle wereldwijde PFL-evenementen in 53 internationale markten tot eind 2026. Daarnaast zal het ook de nieuwe PFL PPV Super Fight Division buiten de Verenigde Staten en Canada promoten en distribueren.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Flikken Maastricht' (AVROTROS)

Voor de deur van De Ponti wordt het stoffelijk overschot van een jongeman gevonden die op dezelfde manier is omgebracht als een eerder slachtoffer. Wolfs heeft ontdekt dat de jongen waartegen hij Nico beschermde de zoon van een beruchte Amsterdamse crimineel is. Wanneer daarna Nico verdwijnt, vermoeden Wolfs en Eva dat Nico door deze Ben Swart ontvoerd is. Ze gaan naar Amsterdam om Nico te bevrijden. Romeo en Marion krijgen te maken met een drugshandelaar die is aangevallen met een koevoet. De voornaamste verdachte is een jongen die door hem gedwongen wordt te dealen. Deze jongen blijkt echter een alibi te hebben.

'Flikken Maastricht', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers