Carice van Houten werkt voor BNNVARA en VTM aan dramaserie

maandag 5 augustus 2019

Drie topactrices spelen samen in 'Red Light', een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in de wereld van prostitutie en mensenhandel: Carice van Houten ('Game of Thrones', 'Zwartboek', 'Minoes', 'The Fifth Estate'), Maaike Neuville ('Clan', 'De Dag', 'Van Vlees en Bloed') en Halina Reijn ('Blind', 'Obsession' (theater), 'Valkyrie').

Zij spelen in deze Vlaams-Nederlandse productie drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden wiens leven met mekaar verstrengeld raakt als de echtgenoot van één van de drie mysterieus verdwijnt.


Naast de drie dames spelen in 'Red Light' ook bekende namen als Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg en Joren Seldeslachts mee. De reeks wordt voor drie kwart in Vlaanderen gedraaid, en zal naast bij VTM ook in Nederland bij BNNVARA te zien zijn. Carice van Houten en Halina Reijn bedachten en initieerden de serie.

'Het is onze missie om met ons productiehuis Man Up belangwekkende verhalen te vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.' - Carice van Houten en Halina Reijn.

Voor Maaike Neuville is dit een nieuwe, markante rol na 'De Dag' en 'De Twaalf'.

'Wat mij vooral aantrekt in de reeks is de focus op deze drie krachtige vrouwen die verre van perfect zijn en die elk op hun manier een onafhankelijkheidsstrijd te voeren hebben. Wat mij betreft is het de juiste reeks op het juiste moment, voor mij als actrice en voor de tijd waarin we leven.' – Maaike Neuville.

De cast wordt verder aangevuld met Ruth Becquart, Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Vermeulen, Herwig Ilegems en Peter Gorissen. Andere Nederlandse namen worden later bekend gemaakt.

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder dit jaar 'De Twaalf', een reeks die op Canneseries de prijs kreeg voor het Beste Scenario. Anke Blondé leverde eerder dit jaar de veelgeprezen film 'The Best of Dorien B' af. Hoofdschrijver van 'Red Light' is Esther Gerritsen ('Instinct'). Daarnaast schrijven Frank Ketelaar ('Bloed, Zweet en Tranen', 'Klem', 'Overspel') en Christophe Dierickx ('De Bende van Jan de Lichte', 'Tabula Rasa', 'De Helaasheid der Dingen') mee aan het scenario.

'Red Light' is een coproductie van Eyeworks (BE), WBITVP (NL), VTM en BNNVARA, en wordt gerealiseerd met de steun van VAF/Mediafonds, in samenwerking met Scio, de Belgische Tax Shelter voor audiovisuele productie en de Nederlandse Production Incentive.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers