Canvas wint drie Vlaamse Televisie Sterren met 'Bevergem'

zondag 24 april 2016

'Bevergem' is gisteren in De Panne de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Vlaamse Televisie Sterren. De eigenzinnige en succesvolle comedy van Canvas en productiehuis de Wereldvrede werd bekroond als Beste Humorprogramma.

Daarnaast wonnen Bart Vanneste, Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Gilles Coulier samen de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Scenarist Fictie. En Ann Tuts mocht de Televisiester voor Beste Actrice mee naar huis nemen voor haar rol van Martine.


De achtdelige reeks 'Bevergem' werd vorig najaar uitgezonden op Canvas. 'Bevergem' gaat over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Wanneer de bekende stand-upcomedian Freddy De Vadder op een dag in het dorp komt wonen, is het hek van de dam. 'Bevergem' was een van de best bekeken Canvas-programma's ooit, met bijna 700.000 kijkers en 25% marktaandeel (live en uitgesteld kijken).

'Ik wil de winnaars en het hele team van De Wereldvrede uitdrukkelijk gelukwensen en ook bedanken', zegt netmanager Reinhilde Weyns. 'Canvas is trots te kunnen samenwerken met mensen die uitblinken in originaliteit, vakmanschap en lef. 'Bevergem' had het allemaal en in ruime mate.'

'Bevergem' won onlangs ook al de Ha! Van Humo en de Cutting Edge Award voor Beste Fictie. Eerder deze week nog werd de reeks internationaal genomineerd voor een Rockie Award in de categorie Comedy Series op het Banff World Media Festival in Canada, een van de meest vooraanstaande competities voor televisie en digital content.

'Bevergem' kwam tot stand met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz.

Om de Televisie Sterren voor 'Bevergem' te vieren heeft canvas.be de reeks opnieuw integraal online gezet.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers