Binnenkort nieuw op En: 'Politie 24/7'

woensdag 24 januari 2018

Op maandag 5 februari start de nieuwe reeks 'Politie 24/7' op En. Dat is een programma van de makers van het succesvolle 'Spoed 24/7'.

Drie maanden lang werd bij de lokale politie van Antwerpen dag en nacht gefilmd. Vaste camera's, bodycams en mobiele cameraploegen registreerden de dagelijkse realiteit in vijf commissariaten, in de combi's van de interventieteams, bij de wijkteams, de snelle responsteams, het hondenteam, het fietsteam enz.


Voor de allereerste keer werden er ook camera's toegelaten in de telecommandokamer, het zenuwcentrum van de politie van Antwerpen van waaruit alle interventies worden gecoördineerd. Hier komt de oproep binnen, wordt de juiste ploeg aangestuurd en via het cameranetwerk leveren de inspecteurs ook bijstand aan de ploegen ter plaatse.

Een tweehonderdtal politiemensen hebben hun medewerking verleend aan 'Politie 24/7'. Het resultaat is zeer verrassend. Het is een mix geworden vol spannende interventies en emotionele getuigenissen.

Antwerpen heeft het grootste politiekorps van België en telt 2.624 medewerkers, die elke dag opnieuw ten dienste staan van meer dan 500.000 inwoners. Burgemeester Bart De Wever, die aanwezig was op de persconferentie, was in de eerste plaats aangenaam verrast dat de stad zo goed in beeld wordt gebracht. Daarnaast vond hij het heel positief dat de vele en diverse taken van de politie zo goed in de verf gezet worden. Hij benadrukte ook tevreden hoe gedreven de politiemensen in Antwerpen zijn. De Wever hoopt ook dat dankzij de reeks vele jonge Antwerpenaren zich geroepen voelen voor een job bij het Antwerpse politiekorps.

Producent Stef Soetewey is uiterst tevreden over de goede samenwerking met de politie. Volgens Eén-baas Olivier Goris geeft 'Politie 24/7' een authentiek beeld. 'Er zitten heel diverse zaken in, zoals het ook in het leven is. De serie wordt nog het best omschreven als heel pure 'reality human interest'', zo vertelt hij.

'Politie 24/7', vanaf maandag 5 februari om 20.40 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers