Bieke Ilegems dit najaar met nieuw reportageprogramma op VIJF

woensdag 15 mei 2013

VIJF verwelkomt met Bieke Ilegems dit najaar een nieuw gezicht én een nieuw reportageprogramma. Bieke Ilegems zal vanaf september elke week op VIJF te zien zijn in 'Straffe Verhalen'.

In het nieuwe reportagemagazine selecteert het nieuwe VIJF-gezicht elke week sterke, opvallende, boeiende en aangrijpende reportages uit het buitenland. In 'Straffe Verhalen' brengt Bieke documentaires over opmerkelijke en diepmenselijke thema's, van medische aandoeningen tot wel heel actuele topics. De reportages in 'Straffe Verhalen' zijn zeer uiteenlopend, maar hebben één ding gemeen: ze vertellen steeds het verhaal van gewone mensen met buitengewone ervaringen.


Sterke mensen, Sterke verhalen
'Ik wil weten wat er echt speelt in het leven van mensen als u en ik. Als vrouw en als moeder kan ik niet anders dan me inleven in de kleine en grote zorgen van anderen. Het nieuws raakt me, maar pas als je mensen langer kunt volgen, leef je echt met hen mee. Vaak is het herkenbaarder dan je denkt. Met reportages over bijvoorbeeld Tanya Kach, het meisje dat tien jaar lang in gevangenschap leefde vlakbij haar huis. Of het verhaal van Toby Ellis in de BBC-reportage 'One kiss could kill him', een baby wiens immuunsysteem het laat afweten door syndroom van Ipex en bij wie elke kus mogelijk tot de dood kan leiden. Sterke verhalen, maar vooral sterke mensen die me en de kijker beroeren tot in hun ziel, dat is wat ik met 'Straffe Verhalen' op VIJF zal brengen.'

Over Bieke
Bieke Ilegems is journaliste, presentatrice en actrice. Al meer dan 12 jaar werkt ze als nieuwsanker voor de regionale zender ATV. Op zondag is Bieke ook op diezelfde zender een vaste waarde voor de presentatie van het live discussieprogramma 'Wakker op Zondag'. Als actrice was ze eerder te zien in 'Familie', de Vlaamse telenovelles 'LouisLouise', 'Sara' en in 'De Rodenburgs'. Van 2006 tot 2009 presenteerde Bieke ook de vtm-talkshow 'Exclusief', vanaf dit najaar is ze als nieuw VIJF-gezicht de gastvrouw van 'Straffe Verhalen'.

'Straffe Verhalen' met Bieke Ilegems, dit najaar bij VIJF.

DOSSIER: Najaar 2013: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers