Beluister hier de single van 'Billie vs Benjamin'

woensdag 2 februari 2022
Foto: © Streamz 2021

In het comedy drama 'Billie vs Benjamin' van de makers van 'Studio Tarara' en 'Safety First' volgen we het linkse meisje Billie en de rechtse jongen Benjamin die halsoverkop verliefd worden op elkaar.

De VTM-reeks werd op 17 januari gelanceerd op Streamz en nu lossen de componisten Goossens & Poltrock ook de eerste single 'Falling in Line' ingezongen en meegeschreven door Nina Sampermans.'Why change a winning team?' moet regisseur Tim Van Aelst hebben gedacht toen hij in 2019 Mario Goossens en David Poltrock contacteerde om zijn nieuwe serie 'Billie vs Benjamin' voor te stellen. 'Safety First, the movie', 'Studio Tarara', 'Dit is Liefde' en talloze andere samenwerkingen bleken telkens garant te staan voor een goeie en vruchtbare samenwerking, mooie televisie en goeie muziek.

Goossens en Poltrock, zijn sinds meer dan 2 decennia niet alleen gezworen vrienden, maar deelden ook het podium bij Hooverphonic, Monza en Triggerfinger en zijn vaak in mekaars studio te vinden. Ze kregen van Van Aelst een verraderlijk simpele opdracht: maak voor 'Billie vs Benjamin' muziek die instant herkenbaar is en die de toch complexe thematiek van liefde in een gepolariseerde wereld zo intens mogelijk kan ondersteunen. Muziek die pakkend, intimistisch, karaktervol en herkenbaar moest zijn.

Nog voor het draaien van de serie had het duo een achttal composities klaar die zich onderscheidden door sterke thema’s en een eigenzinnig instrumentarium : vocal samples van Ruben Block - uw gastheer in de serie - worden in de geest van minimal composers zoals Laurie Anderson of Steve Reich gecombineerd met de intieme signature pianosound van Poltrock en repetitieve percussieve patronen van het in drie decennia bijeengespaarde percussie-arsenaal van Goossens. Een eigenzinnige combinatie die voor de regisseurs Tim Van Aelst en Dries Vos heel inspirerend was en ook bij het draaien van de serie de sfeer kon zetten.

Nu is er dus 'Billie vs Benjamin - Original Soundtrack', voor de gelegenheid aangevuld met de enige song uit de serie, het prachtige 'Falling in Line', gezongen en meegeschreven door de geweldige Nina Sampermans die als tekstschrijver voor Hooverphonic, Ibe en Gjon’s Tears mocht werken.

'Billie vs Benjamin' werd geschreven door Tim van Aelst en David Vennix en geregisseerd door Tim Van Aelst en Dries Vos. De reeks is een co-productie van Shelter  ('Wat Als?', 'Safety First' en 'Studio Tarara') en VTM, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De reeks is nu beschikbaar op Streamz en later bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers