Belgische opnames nieuwe coproductie BBC, En en CZAR TV 'Baptiste'

vrijdag 27 juli 2018

Momenteel zijn in ons land de opnames bezig voor de nieuwe fictiereeks 'Baptiste'. Deze zesdelige dramareeks is een spin-off van het bekende en veelbekeken 'The Missing' en wordt gecoproduceerd door BBC, En en het Brusselse CZAR Film & TV.

De internationale cast met onder andere Tchéky Karyo en Tom Hollander wordt versterkt door Vlaamse topacteurs als Barbara Sarafian.


'Baptiste' draait rond de norse en koppige inspecteur Julien Baptiste (vertolkt door de Franse acteur Tchéky Karyo), die ook in de twee seizoenen van 'The Missing' een grote rol speelde. Wanneer Julien en zijn vrouw Amsterdam bezoeken, vraagt het hoofd van de politie – die ook nog eens een voormalige vriendin van hem is– om zijn hulp en kennis om een misdrijf op te lossen. Al snel raakt Julien verwikkeld in een zaak die hem naar de grimmige onderwereld van de stad brengt.

De reeks werd bedacht door de scenaristen van The missing, Harry en Jack Williams. Naast Tchéky Karyo zijn Tom Hollander ('Taboo' en 'The Night Manager') en Jessica Raine ('Patrick Melrose' en 'Wolf Hall') te zien in de reeks, maar ook talent van eigen bodem: Barbara Sarafian ('De Dag' en 'Beau Séjour'), Boris Van Severen ('Belgica', 'Generatie B' en 'Salamander 2') en Martha Canga Antonio ('Over Water' en 'Black') spelen aanzienlijke rollen. De regie van het tweede deel van de reeks is in handen van Jan Matthys ('Vele Hemels' en 'In Vlaamse Velden').

'Er zal ook een gemengd Brits en Belgisch team achter de schermen werken zoals art director Stijn Verhoeven, make-up ontwerpster Michelle Beeckman en geluidstechnici Stijn Jacobs & Luc Cuveele. Er zullen ongeveer 70 dagen gedraaid worden tot oktober, voornamelijk in Antwerpen en Gent. De steun van Screen Flanders in combinatie met Tax Shelter-investeringen zijn essentieel geweest om het Belgisch aandeel in de financiering van de productie te voorzien', zegt co-producent van CZAR Film & TV Eurydice Gysel.

Hoofdproducer Chris Aird van Two Brothers voegt toe: 'Voor ons is België een perfecte plek om 'Baptiste' te filmen, de cultuur is filmvriendelijk en CZAR Film & TV is een deskundig en ervaren co-producent. We zijn erg enthousiast om in de veelzijdige en mooie steden van Antwerpen en Gent te filmen.'

Baptiste is een productie van Two Brothers Pictures voor BBC One in samenwerking met all3media International die de reeks internationaal zal verdelen. Belgische co-producers zijn CZAR Film & TV en Eén met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Gatz. BNP Paribas Fortis Film Finance investeerde als Belgische Tax Shelter-investeerder en de filmcel van de Stad Antwerpen ondersteunde de productie logistiek.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Ren van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers