Bekijk de trailer van de bizarre HBO-docureeks 'Telemarketers'

maandag 11 december 2023
Foto: © Streamz 2023

'We moeten de wereld laten zien wat deze plek echt doet. De media en de overheid zijn niet in staat geweest om ze te stoppen, dus nu is het aan ons', luidt de trailer.

In de driedelige HBO documentairereeks 'Telemarketers' reconstrueert Sam Lipman-Stern, een voormalig telemarketeer, het bizarre verhaal van één van de grootste fondsenwerving zwendels in de Amerikaanse geschiedenis.In deze docureeks volgen we twee collega's (Sam en Pat) van de Civic Development Group, een telemarketing bureau in New Jersey dat geld verdient met fondsenwerving voor goede doelen. Hun dagelijkse werk? Mensen overhalen geld te doneren aan goede doelen voor slachtoffers van kanker of nabestaanden van overleden politieagenten. Met privébeelden van Sam en recente interviews krijgen we een indringende blik achter de schermen en zien we het bizarre verhaal van het bedrijf: de CEO is een christelijke rockster, werknemers zijn zeer jonge tieners zonder opleiding of drugsverslaafden opgepikt van de straat. Wie CDG aanneemt maakt niets uit, het belangrijkste is dat de targets kost wat kost behaald worden. Na een gehele tijd stuiten ze dan ook op de harde waarheid achter het werk dat ze doen. Ze komen te weten dat ze deelnemen aan één van de grootste fondsenwerving zwendels in de Amerikaanse geschiedenis.

Deze reeks werd geproduceerd door David Gordon Green en Danny McBride ('The Righteous Gemstones') en de Safdie broers ('Uncut Gems').

'Telemarketers' is vanaf 21 december 2023 exclusief te zien op Streamz.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers