Bart De Pauw is tot inzicht gekomen en biedt excuses aan

zondag 12 november 2017

Na een weekend bezinnen én een huiszoeking in de gebouwen van de VRT heeft tv-maker Bart De Pauw zondagavond in een mededeling via zijn advocaat alsnog zijn excuses aangeboden. 'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt.', klinkt het.

Via een persbericht reageert Michaël Verhaeghe, advocaat van Bart De Pauw, op de huiszoeking van zaterdagavond in de gebouwen van de VRT. Hij verklaart dat het gerechterlijk onderzoek naar zijn cliënt de mogelijkheid biedt om sereen en met een correct analyse van de feiten verweer te kunnen bieden tegen de keiharde aantijgingen in de media.


Ook Bart De Pauw reageert kort in het persbericht: 'Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren.'

Advocaat Verhaeghe laat ook weten dat Bart De Pauw zijn volledige medewerking zal geven aan het lopende onderzoek en dat er vanaf nu niet meer gecommuniceerd zal worden.

Eerder op de dag geraakte ook al bekend dat de anoniem slachtoffers zich verenigd hebben en dat ze voortaan vertegenwoordigd worden door advocate Christine Mussche. Zij is bekend als strafpleiter in de pedofiliezaken in de katholieke kerk. Vrijdagavond zei ze al in 'Terzake' dat de mediastorm veroorzaakt was door Bart De Pauw zelf omdat hij in een videoboodschap zijn ontslag bekend gemaakt had.

Bron: vrtnws


Lees ook:
Huiszoeking bij VRT in de zaak Bart De Pauw afgelopen
Extra 'Tabula Rasa' in plaats van 'Twee tot de Zesde Macht'
Bart De Pauw overweegt stappen tegen de VRT
De Vrouwen van Koeken Troef! steunen Bart De Pauw
VRT stopt samenwerking met Bart De Pauw na grensoverschrijdend gedrag
Reactie Bart De Pauw op ontslag VRT (VIDEO)
'Twee tot de Zesde Macht' meteen stopgezet
Eén

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers