Aureel uit 'De Wereld Rond met 80-jarigen' overleden

vrijdag 1 mei 2020

VTM betuigt haar medeleven naar aanleiding van het overlijden van Aureel Hemeryck, één van de deelnemers van het programma 'De Wereld Rond met 80-jarigen'.

Aureel overleed op donderdag 30 april 2020 op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ziekte. Dat meldt zijn naaste familie, die hem de voorbije dagen heeft omringd. VTM, productiehuis PIT, Olga Leyers, Sieg De Doncker en alle reisgezellen van Aureel uit 'De Wereld Rond met 80-jarigen' wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.


Aureel was afkomstig uit Houthulst en bracht zijn leven door op zijn akker. Hij was altijd al begeesterd door de ruitersport en won er vroeger verschillende prijzen mee. Aureels interesse in de wereld was groot, maar zijn kennis ervan bleef beperkt. Eind mei 2018 vertrok hij samen met Olga, Sieg en 7 tachtigers op een onvergetelijke wereldreis voor 'De Wereld Rond met 80-jarigen', dat in het voorjaar van 2019 werd uitgezonden bij VTM.

'Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van Aureel. Onze lieve Aureel, onze 'boer van op het veld' met een gouden hart, die in zijn laatste jaren samen met ons de wereld nog heeft kunnen zien. Ik ben enorm blij dat hij zijn grote droom heeft kunnen beleven in Mongolië', vertelt Sieg.

'Het was een plezier om Aureel erbij te hebben tijdens die prachtige wereldreis. Hij heeft zijn hele leven op het veld gestaan en aan zijn paarden gewijd. Hij had dan ook die typische mentaliteit van een boer die niet kapot te krijgen was. Dat hij er nu niet meer is, geeft me een raar gevoel. Het moment waarop we samen zijn gaan paardrijden in Mongolië zal ik blijven koesteren', vult Olga aan.

Voor 'De Wereld Rond met 80-jarigen' bezocht Aureel Dallas, Mexico, IJsland, Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. In Mongolië mocht hij als grote paardenliefhebber een Mongools paard berijden en zag hij zo een lang gekoesterde droom in vervulling gaan.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers