Annick Ruyts na 33 jaar ontslagen bij VRT

dinsdag 29 november 2022
Foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019

Dezer dagen vinden bij de VRT gesprekken plaats in het kader van de 67 ontslagen die als gevolg van het Transformatieplan werden aangekondigd. En het gaat niet alleen over mensen achter de schermen, zo blijkt nu.

Bij de ontslagen VRT-medewerkers valt onder anderen de naam op van Annick Ruyts. Zij werd na 33 jaar dienst bij de openbare omroep bedankt voor bewezen diensten. Ruyts maakte het nieuws zelf bekend op haar sociale media. Het nieuws van haar ontslag kon overigens op geen slechter moment vallen. Annick Ruyts kreeg het nieuws te horen op haar verjaardag. 'Mooi verjaardagscadeau van de VRT. Na 33 jaar...', pende ze neer. Ruyts was tegenwoordig eindredacteur van het Canvas-programma 'Alleen Elvis Blijft Bestaan'.


Journaliste Pharra de Aguirre liet weten dat ze heel wat tranen had gezien in de wandelgangen.

Bij 'Iedereen Beroemd' zouden drie ontslagen zijn gevallen. Bij dat programma wordt overigens zwaar bespaard. Zo zouden er meer heruitzendingen komen, zoals bijvoorbeeld de 'best of 2022'-uitzendingen die binnenkort worden uitgezonden. Wel verzekert de VRT aan Het Laatste Nieuws dat de openbare omroep en de Chinezen het programma samen gaan blijven maken.

Bron: hln.be


Lees ook:
Raad van bestuur VRT keurt Transformatieplan goed
Conflict bij VRT compleet: opnames van 'Thuis' stilgelegd

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers