Annabet en Maurane versterken het 'Karrewiet'-team

maandag 29 augustus 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

'Karrewiet', het jeugdjournaal van Ketnet, verwelkomt twee nieuwe gezichten. Vanaf 1 september kan iedereen kennismaken met Annabet Ampofo en Maurane Proost. Reporters Maurane en Meryem trekken er op uit om nieuwsreportages te maken.

Jelle, Annabet en Amber begeleiden de kinderen dagelijks door de actualiteit vanuit de studio. Het uitgebreide 'Karrewiet'-team brengt het nieuws, heet van de naald, ook op het TikTok-kanaal van 'Karrewiet'.


Katrien Van Der Slycken, hoofd JONG bij VRT NWS: 'We breiden het 'Karrewiet'-team uit om het nieuws uit binnen- en buitenland nog beter op kindermaat te coveren en de nieuwtjes en verhalen uit de leefwereld van de kinderen zo snel mogelijk op te pikken. Jelle, Meryem en Amber worden versterkt door Annabet en Maurane. Het 'Karrewiet'-team zal er op uit trekken om nog meer tussen het nieuws en de kinderen te staan. En ook dagelijks nieuwsvideo’s op TikTok brengen.'

Wie zijn Annabet en Maurane?
Annabet Ampofo is 25 en komt uit Brussel. Ze studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool. Ze werkt al een jaar op de 'Karrewiet'-redactie als TikTok-journalist. De Ketnetters kunnen haar herkennen als Mona uit het Ketnet-programma 'Buck'.

Annabet Ampofo: 'Tijdens mij opleiding Journalistiek kreeg ik een gastles van Jelle. We moesten toen een 'Karrewiet'-reportage maken en ook een intro in de studio presenteren. Ik stelde me natuurlijk meteen kandidaat om de intro te presenteren. En toen ik daar stond, hoopte ik stiekem dat ik later ook 'Karrewiet' mocht presenteren.'

Maurane Proost is 25 en woont in Brasschaat. Ze studeerde journalistiek aan de Thomas More hogeschool. Ze deed stage bij 'Karrewiet 'en werkt intussen al vier jaar bij de 'Karrewiet'-redactie. Tijdens haar studies heeft ze de Belgodyssee gewonnen voor geschreven pers.

Maurane Proost: 'Ik werk al een paar jaar voor 'Karrewiet' en kom veel bij kinderen in klassen. Als je ziet hoe enthousiast ze zijn over 'Karrewiet' en hoe geïnteresseerd ze zijn in nieuws, dan kan ik niet wachten om nu ook als reporter tussen hen te kunnen staan.'

'Karrewiet', van maandag tot vrijdag om 19 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok.

DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De pasgetrouwde en onafscheidelijke Christian en Anastasia genieten samen van hun luxeleven, in de veronderstelling dat ze de duistere figuren uit hun verleden achter zich hebben gelaten. Maar hun zorgeloze leven wordt al gauw verstoord door Jack Hyde, de ex-baas van Ana, die wraak wil na zijn ontslag. En ook Elena is niet van plan het echtpaar met rust te laten.

'Fifty Shades Freed', film uit 2018 met Dakota Johnson en Jamie Dornan, om 20.30 uur op NET5.

Dossiers